248
Ο νεός έλληνας Επίτροπος στις Βρυξέλλες Μαργαρίτης Σχοινάς | Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 12:58
Ο νεός έλληνας Επίτροπος στις Βρυξέλλες Μαργαρίτης Σχοινάς
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 12:58

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης.

Νωρίτερα, το καλά πληροφορημένο για τα ευρωπαϊκά θέματα Politico ανέφερε ότι  το όνομα του κ. Σχοινά έχει «κλειδώσει» και ότι το μόνο που αναμένετο ήταν οι επίσημες ανακοινώσεις.

«Ο υποψήφιος δεν είναι ξένος στην Κομισιόν», ανέφερε το δημοσίευμα που συμπλήρωνε:  «φήμες από την Αθήνα αναφέρουν πως ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε».

Ο εκπρόσωπος του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα τον Νοέμβριο υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο κ. Σχοινάς διαδέχεται τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αν και προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα διατηρήσει το ίδιο χαρτοφυλάκιο.

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα επιθυμεί ένα αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο για τον νέο Επίτροπο.

Οι ανακοινώσεις βάζουν τέλος και στα σενάρια που ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναλαμβάνει ρόλο στην Επιτροπή.

Ποιος είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Πρόσωπο με πολυετή παρουσία και μεγάλη εμπειρία από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς ήταν ευρωβουλευτής με τη ΝΔ από το 2007 έως το 2009. Υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής υπό την προεδρία του Ζοζέ Μπαρόζο και θήτευσε ως επικεφαλής του γραφείου του κύπριου Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού.

Από το 2015 ως σήμερα είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί από τη θέση αυτή και την ελληνική κρίση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...