396
O Σταμ. Μαλέλης, γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε αναστάτωση μιλώντας ανοιχτά για προσφυγή σε δεύτερες κάλπες με απλή αναλογική | SOOC

Ο Μαλέλης λέει ότι το ΚΙΝΑΛ «δεν φοβάται» δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική…

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 15:59
O Σταμ. Μαλέλης, γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε αναστάτωση μιλώντας ανοιχτά για προσφυγή σε δεύτερες κάλπες με απλή αναλογική
|SOOC

Ο Μαλέλης λέει ότι το ΚΙΝΑΛ «δεν φοβάται» δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική…

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2018, 15:59

Το τελευταίο διάστημα είχε δοθεί η εντύπωση ότι στο ΚΙΝΑΛ είχε επικρατήσει ο σκοπός της «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ και της διακυβέρνησης της χώρας υπό νέες συνθήκες. Ωστόσο η δήλωση του γραμματέα επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής και υποψηφίου στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά, Σταμάτη Μαλέλη, το μεσημέρι της Πέμπτης, συνιστά μια ανατροπή. Ο κ. Μαλέλης ουσιαστικά έλαβε όχι μόνο αποστάσεις από το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και από την περίφημη πολιτική ίσων αποστάσεων έναντι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα ο κ. Μαλέλης μιλά για προοδευτικό πόλο και άλλα τινά και διαλαλεί ότι δεν φοβάται ακυβερνησία και δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική! Να απηχεί άραγε και τις απόψεις της Φώφης Γεννηματά;

Διότι η δήλωση του κ. Μαλέλη περιπλέκει και πάλι τα πράγματα και θολώνει το ήδη ασαφές μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής.

Η αρχική γραμμή περί ίσων αποστάσεων -όπως είχε διατυπωθεί από τη Φώφη Γεννηματά- είχε εξαρχής προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη και μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε (συμπεριλαμβανομένης αυτής του Βαγγέλη Βενιζέλου) η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είχε σπεύσει να υπενθυμίσει σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη άνοιξη, ότι πρωταρχικός στόχος στις επόμενες εκλογές είναι «η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της καταστροφικής πολιτικής του».

Πλέον όμως, η στρατηγική ήττα αυτή φαίνεται ότι αποκτά αστερίσκους, καθώς με δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «Νews24/7» ο κ. Μαλέλης βγήκε να ξεκαθαρίσει πως το ΚΙΝΑΛ δεν φοβάται τις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική και σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστεί «με μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο»!

Κάνοντας χαρτοπόλεμο τη διατύπωση περί ίσων αποστάσεων, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ευθαρσώς πως «και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση».

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία», θέλησε να εξηγήσει για την προφανή αυτή μεταστροφή στη στάση του ΚΙΝΑΛ.

Κατά τον ίδιο, ο πήχυς για το κόμμα του στην εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. «Ενα 6-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει», παρατήρησε με νόημα  ο κ. Μαλέλης  και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...