290
Ο Γιάννης Σαρίδης δεν διαγράφεται από τον Βασίλη Λεβέντη γιατί «πρέπει να έχουμε και κοινοβουλευτική ομάδα...» | INTIMEnews

O Λεβέντης φοβήθηκε να χάσει την ΚΟ του και δεν διαγράφει τον Σαρίδη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 15:36
Ο Γιάννης Σαρίδης δεν διαγράφεται από τον Βασίλη Λεβέντη γιατί «πρέπει να έχουμε και κοινοβουλευτική ομάδα...»
|INTIMEnews

O Λεβέντης φοβήθηκε να χάσει την ΚΟ του και δεν διαγράφει τον Σαρίδη

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 15:36

Για διαγραφή του Γιάννη Σαρίδη (που είπε «ναι» την Τρίτη στον Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Τσίπρα) ούτε λόγος από τον Βασίλη Λεβένη διότι το διακύβευμα είναι μεγάλο: η ίδια η υπόσταση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

«Υπάρχει πρόβλημα όταν ενεργείς αντίθετα με την γραμμή του κόμματος. Θα το δούμε το θέμα με ψυχραιμία γιατί αν πάμε σε διαγραφή, τότε θα υπάρχει πρόβλημα με την κοινοβουλευτική μας ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στο ραδιόφωνο «FM 100», σε ερώτηση σχετικά με τη θετική ψήφο που έδωσε στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματός του.

Οπως είπε, δεν προχωράει σε διαγραφή, αλλά «αφήνουμε τον βουλευτή να δράσει μόνος του». Γιατί «εμείς ως κόμμα του Κέντρου, έχουμε αξίες και αρχές» και «πάντα στη νεότερη ιστορία τα κόμματα του Κέντρου δέχονταν πισώπλατες μαχαιριές και προσπαθούσαν να τα εξοντώσουν», κάτι όμως, που όπως διεμήνυσε, δεν πρόκειται να συμβεί με την Ενωση Κεντρώων.

Όσον αφορά τη  Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «οι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα».

«Η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών», σημείωσε και εξήγησε πως έτσι «ο κ. Τσίπρας θα πετάξει την μπάλα στον κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ θα αναγκαστεί να κάνει κωλοτούμπα και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρ’ότι σήμερα δηλώνει σε κάθε τόνο ότι είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη συμφωνία».

«Εάν παρ’ ελπίδα η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει το όνομα της Μακεδονίας, τότε μπορούμε να στηρίξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να επιζητούμε καρέκλες εξουσίας», συμπλήρωσε για τη στάση του κομματός του.

Για μία ακόμη φορά τέλος, έστρεψε τα βέλη του στους Ανεξάρτητους Ελληνες λέγοντας πως αυτοί ευθύνονται που με τις επιλογές τους έστειλαν τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στις Πρέσπες και υπέγραψαν τη μειοδοτική συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...