444
Τσίπρας και Λαφαζάνης τον Φεβρουάριο του 2015, όταν μόλις είχαν κατακτήσει την εξουσία | Nick Paleologos / SOOC

O Λαφαζάνης γράφει για τα «σκοτεινά παιχνίδια» του Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 14:28
Τσίπρας και Λαφαζάνης τον Φεβρουάριο του 2015, όταν μόλις είχαν κατακτήσει την εξουσία
|Nick Paleologos / SOOC

O Λαφαζάνης γράφει για τα «σκοτεινά παιχνίδια» του Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 14:28

Υπήρχε μια εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πορεύονταν πλάι πλάι, ήταν οι εποχές της πρώτης αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, της Πρώτης Φοράς Αριστερά και βεβαίως της περιβόητης «περήφανης διαπραγμάτευσης». Ηταν η εποχή που ο κ. Τσίπρας όριζε τον κ. Λαφαζάνη υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και που μαζί πάλευαν για να κερδίσει το «Οχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Επειτα όμως ήρθαν η «kolotoumba» και το 3ο Μνημόνιο και ο κ. Λαφαζάνης έφυγε και έκανε τη Λαϊκή Ενότητα, οι δρόμοι τους χώρισαν. Και τώρα, ο άλλοτε σύντροφος του κ. Τσίπρα τον κατηγορεί για «σκοτεινά παιχνίδια με την Χρυσή Αυγή»!

Αφορμή για τα νέα πυρά του κ. Λαφαζάνη κατά του κ. Τσίπρα ήταν οι αποκαλύψεις του Σταύρου Κοντονή, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος εξέθεσε τις συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα στις ποινές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Λαφαζάνης έγραψε άρθρο με τίτλο «Τα σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με την Χρυσή Αυγή», στο οποίο τονίζει ότι οι δηλώσεις Κοντονή συνιστούν μέγα στίγμα για τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, «ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρεται και σε σχετικές δηλώσεις του (πρώην υπουργού Δικαιοσύνης) Νίκου Παρασκευόπουλου λέγοντας ότι ενισχύουν αδιαμφισβήτητα την πειστικότητα των κατηγοριών Κοντονή, «παρά την άνωθεν “καθοδηγούμενη” διόρθωση των δηλώσεών του».

«Δυστυχώς οι μακιαβελικές πολιτικές, οι τακτικίστικες κωλοτούμπες και οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και διεργασίες, των οποίων βασικός αρχιτέκτονας είναι ο Αλ.Τσίπρας, αποτέλεσαν για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, όχι περιστασιακές επιλογές αλλά στρατηγική η οποία βυθίστηκε στο DNA του. Και αυτό έχει κοστίσει θανάσιμα στο πιο σημαντικό για μια πολιτική παράταξη: την αξιοπιστία της», τονίζει.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «χαριστική βολή» την εκτίμηση του κ. Κοντονή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Τονίζει ότι είναι ειρωνεία ότι αυτές οι σωστές διαπιστώσεις γίνονται από τον κ. Κοντονή, «δηλαδή από ένα στέλεχος που βοήθησε σημαντικά το να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό του κατάντημα».

«Σπάνια ένα κεντρικό στέλεχος και πρώην υπουργός ενός κόμματος υπογράφει με τόση κατηγορηματικότητα και σαφήνεια την χειρότερη μομφή που μπορεί να αποδοθεί σε ένα κόμμα και η οποία προεξοφλεί το πολιτικό του τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ο κ. Λαφαζάνης επιλέγει να μη θυμάται τις ημέρες του δημοψηφίσματος ή και νωρίτερα, όταν η Χρυσή Αυγή στοιχιζόταν πίσω από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον κ. Λαφαζάνη τα «παιχνίδια» με τη ΧΑ άρχισαν να γίνονται αφού ο ίδιος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενα άλλο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Λαφαζάνης επέλεξε να αρθρογραφήσει σχετικά όχι στον ιστότοπο iskra που απηχεί παραδοσιακά τις θέσεις του, αλλά στο liberal.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...