661
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που έδωσε στην Ναταλία Γερμανού |

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλιώς: Μίλησε για τις γυναίκες, την τραπ και το… Luben

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 15:31
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που έδωσε στην Ναταλία Γερμανού
|

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλιώς: Μίλησε για τις γυναίκες, την τραπ και το… Luben

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 15:31

Μία διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι του Σαββάτου στην γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγό Ναταλία Γερμανού.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και την βόλτα του στην περιοχή (εδώ), βρέθηκε στα στούντιο του Alpha και στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» για να απαντήσει στις ερωτήσεις της παρουσιάστριας που όπως είναι φυσικό δεν αφορούσαν την «βαριά» πολιτική επικαιρότητα.

Μιλώντας σε πιο προσωπικό ύφος, ο Πρωθυπουργός εξήγησε γιατί έκανε την ανάρτηση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η αδελφή του και παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο όταν μέλος της οικογένειάς σου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καρκίνο».

«Το έκανα για να αναδείξω την σημασία των εξετάσεων που μας επιτρέπουν να τον διαγνώσουμε ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τον αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε.

Οι γυναίκες και η… τραπ

«Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν το θάρρος να καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης αλλά και κακοποίησης» είπε ο Πρωθυπουργός. «Εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος» πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι «έχουμε δρόμο να κάνουμε ακόμα».

«Εχουμε στελεχώσει κέντρα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα, τα έχουμε φτιάξει τελείως διαφορετικά, πιο φιλικά. Είναι στελεχωμένα από γυναίκες αστυνομικούς. Επίσης έχουμε την γραμμή 15900 που δέχεται καταγγελίες και δίνει κατευθύνσεις σε γυναίκες που καταγγέλλουν ένα περιστατικό. Σε λίγο θα έχουμε και το panic button που θα ειδοποιεί αυτόματα την αστυνομία αν μία γυναίκα κινδυνέψει» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του επί του θέματος.

Στην συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισήμανε το πόση σημασία έχει η εκπαίδευση των παιδιών ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ένα είδος μουσικής, την οποία δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφισε, η οποία, όπως είπε, «αντιμετωπίζει ως αντικείμενα τις γυναίκες». «Ενοχλούμαι από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί αυτή η μουσική» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι ως φιλελεύθερος πολιτικός δεν αρέσκεται σε περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης.

Η Κιβωτός του Κόσμου

Όσον αφορά το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά που παραμένουν στη δομή «είναι ασφαλή».

«Είχαμε αρκετά δεδομένα στη διάθεσή μας για να προχωρήσουμε σε μία γρήγορη και τολμηρή κίνηση: να αλλάξουμε το διοικητικό συμβούλιο, έχουμε τοποθετήσει ανθρώπους υψηλοτάτου κύρους με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων δομών».

»Μας ενδιαφέρει να δούμε τι έγινε με τα οικονομικά καθώς έγιναν σημαντικές δωρεές και στη συνέχεια στόχος μας είναι να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές. Το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από αυτές τις δομές είτε με αναδοχή είτε με υιοθεσία»  σημείωσε.

Πού πρέπει να βελτιωθεί η κυβέρνηση

Η κυρία Γερμανού στην συνέχεια ρώτησε τον Πρωθυπουργό για τους τομείς που θεωρεί ότι η κυβέρνησή του πρέπει να βελτιωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι «έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουμε στην Υγεία. Υπάρχει μία κούραση μετά την πανδημία» παρατήρησε και αναφέρθηκε στις πολιτικές πρόληψης, την πρωτοβάθμια Υγεία και τα νοσοκομεία.

«Ενας δεύτερος τομέας που πρέπει να κάνουμε δουλειά είναι η Δικαιοσύνη. Υπάρχει μία γενική αίσθηση (που είναι δικαιολογημένη) ότι η Δικαιοσύνη καθυστερεί. Και εκεί έχουμε ακόμα σημαντικά βήματα να κάνουμε. Τέλος πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας στον τομέα του Περιβάλλοντος αλλά και σε αυτόν της ισότητας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στην Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Τα socia media, ο Αδωνις και το Luben

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενασχόλησή του με τα social media με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή για τον οποίο μάλιστα σημείωσε ότι «ναι, αυτό είναι προφανές (σ.σ. η ενασχόλησή του με τα social media)».

Αφού επισήμανε ότι υπάρχει στα social media μια σκοτεινή πλευρά που περιλαμβάνει τοξικότητα, είπε ότι «δεν βλέπω τις περισσότερες φορές τα σχόλια» αν και παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές σε αυτά υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία διαδικτυακή απάντηση χιουμοριστικού χαρακτήρα που έδωσε στο δημοφιλές κανάλι Luben (δείτε παρακάτω).

«Είναι σημαντικό να γελάμε και να αυτοσαρκαζόμαστε. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κανάλι κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα σατιρική δουλειά» ανέφερε στην συνέχεια. «Εξάλλου δεν υπάρχει πιτσιρίκι που δεν λέει κάνει πλάκα με τα ντολμαδάκια» κατέληξε αστειευόμενος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...