218
Ο Κρίτων Αρσένης στη Βουλή. Την ελληνική Βουλή | ΙΝΤΙΜΕNEWS

Ο Κρίτων Αρσένης έκανε ερώτηση για τον ΧΥΤΑ Φυλής… στον υπ. Εσωτερικών Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 17:26
Ο Κρίτων Αρσένης στη Βουλή. Την ελληνική Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕNEWS

Ο Κρίτων Αρσένης έκανε ερώτηση για τον ΧΥΤΑ Φυλής… στον υπ. Εσωτερικών Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 17:26

Είπαμε ότι η Κύπρος είναι αδελφό κράτος, αλλά όχι κι έτσι! Σε μια ενέργεια, κατά κάποιους αποκαλυπτική για την ποιότητα του πολιτικού δυναμικού της χώρας, προχώρησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τον ΧΥΤΑ της Φυλής προς τον υπουργό Εσωτερικών – μόνο που απευθυνόταν στον κύπριο υπουργό Εσωτερικών…

Αν μη τι άλλο ο κ. Αρσένης, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, είναι πιστός στα περιβαλλοντικά του πιστεύω και θέλησε να αναδείξει τον τρόπο λειτουργίας του χώρου αποκομιδής των απορριμάτων της Αττικής. Η ερώτηση είχε τίτλο «Δημοσιοποίηση στοιχείων για την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών στο ΧΥΤΑ Φυλής».

Ωστόσο, αντί να βάλει ως παραλήπτη της επίκαιρης ερώτησης τον έλληνα υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, έβαλε τον συνάδελφό του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Στην ερώτησή του, ο κ. Αρσένης ανέφερε ότι το 2015 ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς προχώρησε σε απευθείας ανάθεση δύο μελετών στην εταιρεία «ASPROFOS ENGINEERING» για την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής και την αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής.

Κατήγγειλε, ακολούθως, ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος αρνήθηκε να να δώσει τις μελέτες στη συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο», μολονότι υπάρχει σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Και ζήτησε να μάθει αν θα επιβληθούν κυρώσεις στον δήμαρχο. Κυρώσεις όμως από τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου…

Δείτε αναλυτικά παρακάτω την ερώτηση του έλληνα βουλευτή:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...