341
Ο Κριστιάνο με το προσωπικό του βαρύτιμο τρόπαιο | REUTERS/Eddie Keogh

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι -και φέτος- κορυφαίος στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 23:51
Ο Κριστιάνο με το προσωπικό του βαρύτιμο τρόπαιο
|REUTERS/Eddie Keogh

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι -και φέτος- κορυφαίος στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 23:51

Πέρσι έλαβε το 34,54% (2,42% ο Λιονέλ Μέσι) των προτιμήσεων και βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος στην πρώτη απονομή του «THE BEST» από τη FIFA.

Και εφέτος, όμως, το αγαλματάκι κατέληξε στα χέρια του Κριστιάνο Ρονάλντο, που άφησε και πάλι πίσω του τους Μέσι, Νεϊμάρ.

Το νέο βραβείο μπορεί να προστεθεί και στις κατακτήσεις της «Χρυσής Μπάλας» (2008, 2012, 2013, 2016) από τον πορτογάλο σούπερ σταρ, ο οποίος οδήγησε τη Ρεάλ στη διαδοχική κατάκτηση του Champions League, στον τίτλο της La Liga, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και Ισπανίας και στο Μουντιάλ Συλλόγων.

O «Ζιζού», όπως είναι το προσωνύμιο του Ζινεντίν Ζιντάν, τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για το 2017 (Best FIFA Coach), ενώ συνυποψήφιοι ήταν επίσης οι Ιταλοί Αντόνιο Κόντε και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Να σημειωθεί ότι ο Ζιντάν είναι ο μοναδικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει τη διάκριση και ως παίκτης και ως προπονητής.

Το δίδυμο των Κριστιάνο Ρονάλντο - Ζινεντίν Ζιντάν θα ήταν ευχής έργο να το είχε γνωρίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ως συμπαίκτες. Ομως, ακόμη και ως παίκτης - προπονητής, τα πάει εξίσου περίφημα (REUTERS/Eddie Keogh)
Το δίδυμο των Κριστιάνο Ρονάλντο – Ζινεντίν Ζιντάν θα ήταν ευχής έργο να το είχε γνωρίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ως συμπαίκτες. Ομως, ακόμη και ως παίκτης – προπονητής, τα πάει εξίσου περίφημα (REUTERS/Eddie Keogh)

Το πρώτο βραβείο για τον κορυφαίο γκολκίπερ πήγε στον Τζίτζι Μπουφόν. Ο ιταλός διεθνής έχασε στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ήταν από τους κορυφαίους των «μπιανκονέρι» στην πορεία προς το νταμπλ.

Ο Ολιβιέ Ζιρού τιμήθηκε με το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το πιο θεαματικό γκολ της χρονιάς, ενώ την κορυφαία ενδεκάδα για το 2017 αποτελούν οι: Μπουφόν (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Γιουβέντους/Παρί Σεν Ζερμέν), Μπονούτσι (Γιουβέντους/Μίλαν), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα/Παρί Σεν Ζερμέν), Ράμος (Ρεάλ Μ.), Μαρσέλο (Ρεάλ Μ.), Κρόος (Ρεάλ Μ.), Μόντριτς (Ρεάλ Μ.) και Ρονάλντο (Ρεάλ Μ.).

Το βραβείο Fair Play πήρε ο 26χρονος Ιβοριανός Φράνσις Κονέ, της Ζμπογιόβκα Μπρνο, ενώ στις Γυναίκες κορυφαία προπονήτρια για το 2017 αναδείχθηκε η ομοσπονδιακή τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας, Σαρίνα Βίγκμαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...