538
O Φώτης Κουβέλης προσπάθησε να ανασκευάσει. Αλλά το αφήγημα παραμένει: ξεχάστε τους νεκρούς, πάμε για έξοδο από τα μνημόνια | SOOC

Ο Κουβέλης καταγγέλλει τώρα «μονταζιέρα» για τα περί νεκρών και εξόδου από τα μνημόνια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 10:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2018, 13:01
O Φώτης Κουβέλης προσπάθησε να ανασκευάσει. Αλλά το αφήγημα παραμένει: ξεχάστε τους νεκρούς, πάμε για έξοδο από τα μνημόνια
|SOOC

Ο Κουβέλης καταγγέλλει τώρα «μονταζιέρα» για τα περί νεκρών και εξόδου από τα μνημόνια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 10:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2018, 13:01

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι τον παρεξηγήσαμε τον Φώτη Κουβέλη. Είπε ότι δεν τα είπε έτσι, δεν είπε (στην ΕΡΤ) ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο για τη συμφορά και τους θανάτους στο Μάτι αλλά, κοιτάξτε, βγαίνουμε από τα μνημόνια. Και ποιος φταίει για την «παρεξήγηση»; Μα φυσικά η «μονταζιέρα», το κλασικό καταφύγιο κάθε κυβερνητικού στελέχους που λέει το κάθε τι εξωφρενικό και μετά επιχειρεί να το μαζέψει.

Πρώτα τα είπε λοιπόν ο κ. Κουβέλης –και τα είπε ακριβώς έτσι: «Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου, η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών εξέρχεται. Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία δόση των 15 δισ. Διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για χρόνια. Ε, όλα αυτά δεν είναι δυνατόν κανείς να τα αποσιωπά, να τα βάζει στο περιθώριο»... Και τώρα, μια ημέρα μετά, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας καταγγέλλει την «τέχνη της μονταζιέρας», το «μαύρο μέτωπο της διαπλοκής», ότι δεν θέλουν να χτυπήσουν αυτόν αλλά την κυβέρνηση και άλλα τέτοια.

Πρώτα αφήνει το αφήγημα να αναπτυχθεί –ξεχάστε τους νεκρούς, πάμε για άλλα, έχουμε και φιέστες– και έπειτα, μετά τον σάλο, έχει και το θράσος να καταγγέλλει διαστρέβλωση των όσων δήλωσε.

Για την ιστορία παραθέτουμε την ανακοίνωση του αν. υπουργού Αμυνας:

«Με αφορμή τα “ρεπορτάζ” και τα “δημοσιογραφικά” σχόλια για την συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στην ΕΡΤ 1 (8/8/2018), επισημαίνονται τα ακόλουθα:

»Η σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη περί “συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια”, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πολιτικής αλήθειας και την αδιέξοδη προσπάθεια να συντηρήσουν την ημιθανή πολιτική τους. Σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής και της στρατευμένης “δημοσιογραφίας”.

»Στόχος τους δεν είναι μόνο ο Φώτης Κουβέλης αλλά η ίδια η κυβέρνηση, την οποία επιχειρούν να ανατρέψουν η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της.

»Το μαύρο μέτωπο της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και διαφθοράς σε ρόλο τυμβωρύχου, σκυλεύει τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι.

»Έτσι πορεύονται δεκαετίες τώρα, αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες τους.

»Οι διαχρονικά φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των μεγαλύτερων εγκλημάτων που έχουν συντελεσθεί σε βάρος της πατρίδας και της κοινωνίας, έχουν το θράσος να κουνούν τα δάκτυλο.

»Μάταια όμως. Οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν την προσωπική διαδρομή όλων όσοι μετέχουν στο δημόσιο βίο της χώρας, καθώς και την ηθική της πολιτικής τους».

«Θα απαντούσα το ίδιο»

Αργότερα, ο κ. Κουβέλης μίλησε στον Real FM και είπε ότι είναι μεν «μονταζιέρα» όλα αυτά αλλά θα ξανάλεγε το ίδιο.

«Αν ξαναγινόταν η ίδια ερώτηση θα απαντούσα το ίδιο, ωστόσο θα πρόσθετα πως αυτό δεν αποτελεί συμψηφισμό με την έξοδο από τα Μνημόνια» είπε ο αν. υπουργός Αμυνας, ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει φιέστες για την έξοδο από τα μνημόνια.

«Είμαι αντίθετος με την οποιαδήποτε γιορτή, εκείνο το οποίο μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας να μιλήσει για το τι σημαίνει η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, χωρίς αυτό να αφήνει περιθώρια στους όποιους καλοθελητές να συμψηφίσουν αυτό, το γεγονός που έχει την αυτοτέλεια και την αυτονομία του με την τραγικότητα των γεγονότων στο Μάτι», σημείωσε.