383
Οι απόψεις του Ευρωβουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν πολιτική τρικυμία | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κούλογλου και τα φιλικά ΜΜΕ της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2016, 19:48
Οι απόψεις του Ευρωβουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν πολιτική τρικυμία
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κούλογλου και τα φιλικά ΜΜΕ της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2016, 19:48

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ο οποίος υποστήριξε ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι «ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης» σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα».

«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε», κατέληξε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την τοποθέτηση Ετινγκερ, σύμφωνα με την οποία δέχεται προειδοποιήσεις ότι η κυβέρνηση θέλει να καθυποτάξει τον Τύπο και τους καναλάρχες, ο κ. Κούλογλου είπε: «Με ενοχλεί ότι δύο έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, συμβουλεύουν τον Επίτροπο για θέματα που αφορούν τη χώρα μας». Γνωστοποίησε επίσης την πρόθεσή του να καταθέσει σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. «Είναι τελείως εξωθεσμικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση  για τον δανεισμό τού κ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, απάντησε ότι «εάν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης θα είχε πάρει πιθανότατα την άδεια, γιατί θα είχε βρει τα χρήματα γι’ αυτήν».

Οπως ήταν αναμενόμενο τα λεγόμενά του προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις στα social media, ενώ σχεδόν αμέσως υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.

Την ίδια στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης δήλωνε «Μάλλον δεν θα διαπραγματευτώ άλλο με τον Αlpha». «Δεν έχω εκκρεμότητες. Οσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση», δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο ομογενής επιχειρηματίας, απαντώντας στο ερώτημα πότε θα καταβάλει το αντίτιμο για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας.

Ερωτηθείς αν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού «Αlpha» , ο κ. Σαββίδης τόνισε: «Από όσο φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του. Αν αποτύχω στη συμφωνία, θα αρχίσω από την αρχή την προσπάθειά μου για την ίδρυση νέου τηλεοπτικού καναλιού», είπε ο κ. Σαββίδης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ–ΜΠΕ εμφανίστηκε βέβαιος ότι, τελικά, θα καταφέρει να αγοράσει την τηλεοπτική άδεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...