245
Ο Νίκος Κοτιζάς δεν χαρίστηκε σε Τσίπρα - Καμμένο | ANT1

Ο Κοτζιάς τραβάει το αυτί σε Ζάεφ και… Τσίπρα [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 22:23
Ο Νίκος Κοτιζάς δεν χαρίστηκε σε Τσίπρα - Καμμένο
|ANT1

Ο Κοτζιάς τραβάει το αυτί σε Ζάεφ και… Τσίπρα [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 22:23

Η απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά από την θέση του υπουργού Εξωτερικών – με τα γνωστά παραλειπόμενα– έδωσε στον επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» μία σχετική ελευθερία να μιλά για τις εξελίξεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Παράξενο κάπως, αλλά σε αυτήν την κυβέρνηση τα παράξενα είναι μια κανονικότητα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών λοιπόν, εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και -μεταξύ άλλων- σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν ήταν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών —ποιος είναι άραγε;—, θα τραβούσε τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους.

Φυσικά, αυτή η ατάκα του πρώην υπουργού ερμηνεύεται ως ένας σαφής υπαινιγμός για την στάση του πρωθυπουργού – υπουργού Εξωτερικών που μέχρι τώρα έχει επιλέξει την αφωνία στο συγκεκριμένο σημαντικό ζήτημα.

Ο κ. Κοτζιάς πάντως δεν έμεινε εκεί αφού σχολίασε και την στάση του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου. «Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές για το Σκοπιανό. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας, οπότε δεν είναι καλό να ερμηνεύονται οι εκάστοτε δηλώσεις» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Κοτζιάς που ανέφερε ότι ο Ζόραν Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους και της ενδιάμεσης συμφωνίας. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Τέλος, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...