324
Ο Νίκος Κοτζιάς σε παλαιότερη εκδήλωση της κίνησης «Πράττω» | INTIMEnews

Ο Κοτζιάς θίχτηκε ξανά και καλεί τον Τσίπρα να αποδοκιμάσει δημοσίως τον Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 16:29
Ο Νίκος Κοτζιάς σε παλαιότερη εκδήλωση της κίνησης «Πράττω»
|INTIMEnews

Ο Κοτζιάς θίχτηκε ξανά και καλεί τον Τσίπρα να αποδοκιμάσει δημοσίως τον Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 16:29

Τα όσα είπε την Τρίτη στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος για τη «νεκρή» -όπως εκ νέου τη χαρακτήρισε- Συμφωνία των Πρεσπών και οι αιχμές που άφησε περί μυστικής συμφωνίας Κοτζιά – Ζάεφ, δεν έμειναν αναπάντητα από τον τέως υπουργό των Εξωτερικών.

Εκνευρισμένος από όσα άκουσε -για μία ακόμη φορά – να εκστομίζει εις βάρος του ο συγκυβερνήτης πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο Νίκος Κοτζιάς κάλεσε τον Πρωθυπουργό να βγει μπροστά και να αποδοκιμάσει , «άμεσα και δημόσια», τον κυβερνητικό του εταίρο για όσα «συκοφαντικά» είπε από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η κίνηση ιδεών και δράσης ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας προΐσταται ο Νίκος Κοτζιάς, καλεί «τον υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωσή του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ».

Και αυτό γιατί όπως υπογραμμίζει, «η δήλωση του εταίρου της Κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για ‘Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης’, καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ‘συναλλαγών’».

Η επίμαχη δήλωση Καμμένου

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί την αναιρεί διαρκώς ο Ζάεφ με τις δηλώσεις του. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία ‘κάτω από το τραπέζι’ με τον Κοτζιά. Εμείς τέτοια συμφωνία δεν ξέρουμε», ανέφερε την Τρίτη κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλή ο κ. Καμμένος και για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως αν τελικά η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Δεν συμφωνούμε με την χρήση του όρου ‘Μακεδονία’, αν έλθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας (με τον ΣΥΡΙΖΑ), θα χωρίσουν» τόνισε ο υπουργός Αμυνας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επισήμανση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να υπογραμμίσει ότι όσο  ηγεσία της γειτονικής χώρας κάνει λόγο για «μακεδονική εθνότητα», «μακεδονική μειονότητα» και «μακεδονική γλώσσα» δεν μπορεί να έλθει προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...