407
Ο Νίκος Κοτζιάς σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη Βουλή –τώρα στρέφεται κατά πάντων | SOOC

Ο Κοτζιάς θέλει να μηνύσει και τον… Κουμουτσάκο!

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 12:36
Ο Νίκος Κοτζιάς σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη Βουλή –τώρα στρέφεται κατά πάντων
|SOOC

Ο Κοτζιάς θέλει να μηνύσει και τον… Κουμουτσάκο!

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 12:36

Στην αποκάλυψη ότι κατέχει και άλλα απειλητικά μηνύματα από τον Πάνο Καμμένο πέρα από αυτά που περιλαμβάνονται στη μήνυσή του προχώρησε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Παράλληλα ωστόσο προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και εναντίον του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, o οποίος την Τρίτη σε σχόλιό του για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση μεταξύ δύο (πρώην υπουργών), σχολίασε ότι «οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, όχι μόνον αλληλοεκβιάζονται, αλλά και υβρίζονται πλέον με όρους χαμαιτυπείου». Αυτό το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ φαίνεται ότι έθιξε τον κ. Κοτζιά…

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Νews 24/7», ο κ. Κοτζιάς τόνισε: «Μετά την κατάθεση της μήνυσής μου εναντίον του κ. Καμμένου εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εξύβριση και απειλές . Αυτό δεν είναι ορθό. Δεν θέλησα να υβρίσω κανέναν. Μου κάνει εντύπωση ότι θεωρείται έγκλημα να καταφύγει κανείς στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. Η ΝΔ δια του κ. Κουμουτσάκου έφτασε στο σημείο να πει ότι εξυβρίζω και εκβιάζω».

Ακόμη, πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι πολιτικό σχόλιο, είναι δημόσια προσβολή. Υπερασπίζομαι το θεμελιώδες δικαίωμα προστασίας της αξιοπρέπειάς μου. Αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Κουμουτσάκος, ότι αλληλοεκβιαζόμαστε, είναι απαράδεκτο. Σαν ένα θύμα βιασμού να παρουσιάζεται ως υπαίτιο για τον βιασμό του. Θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη και για άλλους. Καλώ τον κ. Κουμουτσάκο να ανακαλέσει, θα υπερασπιστώ την τιμή και την αξιοπρέπειά μου όπως επίσης τη δημοκρατική λειτουργία στο δημόσιο χώρο».

«Ή έχει αποδείξεις ή ανακαλεί. Αλλιώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αναγνωρίζει το δικαίωμα ενός πολίτη που απειλείται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη; Αυτό πρέπει να απαντήσει ο κ. Κουμουτσάκος», κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι αρνείται να απεμπολήσει το δικαίωμά του να κάνει πολιτικές εκτιμήσεις.

«Είναι η πολιτική μου εκτίμηση γι αυτά που φαίνονται και γι αυτά που δεν φαίνονται. Μπορούμε πολλά να υποθέσουμε για το τι συνέβη σε εκείνη τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακολούθησε μια επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά της οποίας το περιεχόμενο δεν μάθαμε ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Μιλώντας επίσης στον «Νews 24/7», ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Είναι λογικό όταν δύο πρώην υπουργοί αλληλοϋβρίζονται με όρους χαμαιτυπείου διαμορφώνεται ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις. Εκφράζω την συμπάθειά μου στον κ. Κοτζιά που μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα τελειώσει έτσι η υπουργική του θητεία. Γνωρίζοντας την προσωπικότητά του υποθέτω ότι δεν θα άφησε αναπάντητα τα sms που πήρε από τον κ. Καμμένο. Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις».