470
Ο (ανοιχτοχέρης) Τζορτζ Κλούνεϊ | GettyImages

Ο Κλούνεϊ χάρισε από 1 εκατ. δολάρια σε 14 φίλους του

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 17:21
Ο (ανοιχτοχέρης) Τζορτζ Κλούνεϊ
|GettyImages

Ο Κλούνεϊ χάρισε από 1 εκατ. δολάρια σε 14 φίλους του

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 17:21

Εκτός από καλός ηθοποιός και εκ των μεγαλύτερων ζεν πρεμιέ του Χόλιγουντ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι και γαλαντόμος.

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, ο αστέρας του Χόλιγουντ είχε πουλήσει τα δικαιώματα παραγωγής τής τεκίλα Casamigos έναντι 632 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια είχε σπεύσει να χαρίσει από 1 εκατ. δολάρια στους 14 στενότερους φίλους του. Παράλληλα, για να είναι το ποσό στρογγυλό, πλήρωσε και 300.000 δολάρια φόρο ανά άτομο.

2015-10-01T120000Z_285772204_GF10000229451_RTRMADP_3_BRITAIN-ENTERTAINMENT
Ράντι Γκέρμπερ, Σίντι Κρόφορντ και Τζόρτζ Κλούνεϊ (Reuters)

Στην αποκάλυψη αυτή δεν προχώρησε ο ίδιος ο Κλούνεϊ αλλά ο Ράντι Γκέρμπερ, φίλος αλλά και βασικός συνέταιρός του στην παραγωγή της τεκίλας Casamigos, στο πλαίσιο της εκπομπής «Headliners» του δικτύου MSNBC TV. O Γκέρμπερ, που είναι παντρεμένος με τη Σίντι Κρόφορντ, δήλωσε στη συνέντευξη: «Είμαστε μια παρέα κολλητών που αποκαλούμαστε μεταξύ μας “The Boys”. Ο Τζορτζ μια μέρα μάς τηλεφώνησε και είπε: “Σημειώστε την ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2013 στο ημερολόγιο. Όλοι θα έρθετε σπίτι μου για φαγητό». Ο σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ δήλωσε πως, όταν πήγαν, βρήκαν σε καθεμιά από τις θέσεις του τραπεζιού πανάκριβους χαρτοφύλακες γνωστής μάρκας, που ο καθένας περιείχε ένα εκατομμύριο δολάρια σε χαρτονομίσματα των 20 δολαρίων.

GettyImages-123136904
Ο Ράντι Γκέρμπερ δίπλα στη σύζυγό του Σίντι Κρόφορντ και τον φίλο του, Τζορτζ Κλούνεϊ

Τότε, σύμφωνα με τη διήγηση του Γκέρμπερ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είπε: «Ακούστε, θέλω να ξέρετε τι σημαίνατε για μένα και τι σημαίνετε για μένα στη ζωή μου. Ηρθα στο Λος Άντζελες, κοιμήθηκα στον καναπέ σας. Είμαι τόσο τυχερός στη ζωή μου που σας έχω και δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα χωρίς όλους εσάς. Είναι λοιπόν πραγματικά σημαντικό για μένα ότι όσο είμαστε όλοι εδώ μαζί, να δώσω κάτι πίσω. Θέλω λοιπόν όλοι να ανοίξετε τις βαλίτσες σας».

Ο Γκέρμπερ συνέχισε: «Όλοι μας, και οι 14, πήραμε 1 εκατ. δολάρια. Ο καθένας μας. Ημασταν σοκαρισμένοι. Τύπου “τι είναι αυτό;”. Και μας λέει “ξέρω ότι όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολους καιρούς και κάποιοι από σας συνεχίζετε να περνάτε. Δεν πρέπει να ανησυχείτε πια για τα παιδιά σας, δεν πρέπει να ανησυχείτε, ξέρετε, για το σχολείο, δεν πρέπει να ανησυχείτε για τα δάνειά σας. Ολοι σας φροντίσατε τον Τζορτζ και τώρα σας το ξεπληρώνει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πλήρωσα και τους φόρους σας οπότε το εκατομμύριο είναι όλο δικό σας”».

GettyImages-841922300
Και μετά ο Τζορτζ γνώρισε την Αμαλ

Φαίνεται μάλιστα ότι ο Γκέρμπερ, που είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, είπε στον Κλούνεϊ πως δεν μπορούσε να δεχτεί τα χρήματα. Ο ηθοποιός όμως επέμεινε και του απάντησε: «Θα κάνω απλά μία ανακοίνωση. Αν δεν πάρει ο Γκέρμπερ το 1 εκατ. δολάρια δεν θα το πάρει κανένας».

Ετσι, ο Γκέρμπερ πήρε τα χρήματα και τα χάρισε σε φιλανθρωπικό οργανισμό. Οσο για τον Κλούνεϊ, έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε την Αμάλ Αλαμουντίν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...