468
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή. Το πρωί πήγε στον ΑΝΤ1 για να απαντήσει στις διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας | Menelaos Myrillas / SOOC

O Κικίλιας για τους αρνητές της μάσκας στα σχολεία: Να πάνε να δουν τα παιδάκια στα νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 11:20
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή. Το πρωί πήγε στον ΑΝΤ1 για να απαντήσει στις διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας
|Menelaos Myrillas / SOOC

O Κικίλιας για τους αρνητές της μάσκας στα σχολεία: Να πάνε να δουν τα παιδάκια στα νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 11:20

Την ανάγκη για τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» στη μάχη κατά της επέκτασης της νόσου Covid-19. Οι δηλώσεις του καταγράφηκαν λίγες ώρες αφότου σε πολλές ελληνικές πόλεις έγιναν διαδηλώσεις πολιτών κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία (εδώ).

«Η μάσκα, χωρίς καμία αμφιβολία, το λένε όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι οργανισμοί παγκοσμίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το ECDC, προστατεύει από τους ιούς και από τον κορονοϊό. Και είναι ένα σημαντικό όπλο μας στη μάχη για να μην επεκταθεί αυτή η νόσος, που είναι θανατηφόρα για αρκετό κόσμο και ένας πρώτης τάξεως μεγέθους κίνδυνος» ανέφερε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις, ειδικά για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία από τα παιδιά, σημείωσε πως σέβεται την οποιαδήποτε άποψη και αντίδραση των πολιτών και ειδικά των γονέων. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο ίδιος οφείλει να υποστηρίξει αυτό που λέει η επιστήμη. Απευθυνόμενος στους γονείς που ανησυχούν, είπε: «Θα ήθελα να πάρω αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάω στα παιδιατρικά νοσοκομεία μας, να δουν τα εκατοντάδες παιδάκια που παλεύουν από τη γέννησή τους με σοβαρές ασθένειες και καρκίνους. Για να δουν αυτά τα παιδάκια που από την πρώτη μέρα της ζωής τους και για πολλά χρόνια φορούν μάσκα όλη την ημέρα».

Οπως είπε, «είναι μια συγκλονιστική εικόνα, την οποία θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτούς τους γονείς και σε αυτούς τους ανθρώπους, μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια άλλα παιδάκια σαν τα παιδάκια τους, που έχουν λιγότερη τύχη από τα παιδιά τους, πως είναι υποχρεωμένα, αυτά και οι οικογένειές τους, να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους».

Για το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού

Η πρώτη εταιρεία που συμφώνησε με την Ευρώπη για 400.000.000 δόσεις ήταν η Astra Zeneca μαζί με την Οξφόρδη, θύμισε ο κ. Κικίλιας. Αυτή με κοινό παρονομαστή και αλγόριθμο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο συμβόλαιό της λέει ότι εφόσον ολοκληρωθεί και η 4η φάση και εγκριθεί, θα ξεκινήσει να διανέμει το εμβόλιο τον Δεκέμβριο του 2020 και σε 7 δόσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η Ελλάδα θα λάβει σε πρώτη φάση «κάτι παραπάνω από 700.00 εμβόλια και θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί».

Σημείωσε ότι ακολουθούν και άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν υπογράψει προσύμφωνο, ούτως ώστε ο αριθμός των εμβολίων να καλύψει όλους τους συμπολίτες μας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το κόστος του, επανέλαβε, θα καλύπτεται 100% από το ελληνικό Δημόσιο.

Για το εμβόλιο κατά της γρίπης

Το 2018 εμβολιάστηκαν στη χώρα μας 2.000.000 συμπολίτες μας με το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ πέρυσι εμβολιάστηκαν 3.000.000. Φέτος έχουν εξασφαλιστεί πάνω από 4.000.000 εμβόλια. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει όπως ορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στα μέσα Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...