241
Παρά την καταδίκη του ο Νίκος Φωτόπουλος περνά στην αντεπίθεση, προεξοφλώντας μάλιστα ότι θα αθωωθεί στο Εφετείο | INTIMEnews

Ο καταδικασθείς Φωτόπουλος λέει ότι κατέρρευσε η απόπειρα σπίλωσης της ΓΕΝΟΠ!

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2018, 16:19
Παρά την καταδίκη του ο Νίκος Φωτόπουλος περνά στην αντεπίθεση, προεξοφλώντας μάλιστα ότι θα αθωωθεί στο Εφετείο
|INTIMEnews

Ο καταδικασθείς Φωτόπουλος λέει ότι κατέρρευσε η απόπειρα σπίλωσης της ΓΕΝΟΠ!

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2018, 16:19

Οι ποινές-χάδια που επιβλήθηκαν στους επτά συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την υπόθεση των «χρυσών» χρηματοδότησεων την τριετία 2008-2010, έδωσαν θάρρος στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Επιχείρησης, Νίκο Φωτόπουλο, που βγήκε με αναπτερωμένο το ηθικό να καταγγείλει προσπάθεια σπίλωσης του ιδίου και των συναδέλφων του.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών (με αναστολή) για απάτη, γλιτώντας ωστόσο την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου που του είχε αποδοθεί με την άσκηση της δίωξης.

Αφού σπεύδει να επισημάνει ότι αθωώθηκε για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε (συνέργεια σε απιστία για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ηθική αυτουργία σε απιστία για τη σύμβαση κατάρτισης μελέτης ύψους 300.000 ευρώ και ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπογραφή σύμβασης δανείου ύψους 500.000 ευρώ), ο συνδικαλιστής επιμένει ότι δέχεται άδικη επίθεση, ενώ δεν διστάζει να προεξοφλήσει ότι θα αθωωθεί στο Εφετείο και για την κατηγορία της απάτης (όπως και οι άλλοι έξι συγκατηγορούμενοί του).

Η αυλαία της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις χρυσές χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της, την τριετία 2008 – 2010, έπεσε με την καταδίκη επτά συνδικαλιστών (ανάμεσά τους και ο κύριος Φωτόπουλος) για απάτη και την αθώωση των υπόλοιπων 51 κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν ποινές τριετούς φυλάκισης έως και πενταετούς κάθειρξης. Παράλληλα τους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και κατά συνέπεια αφέθησαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...