347
Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο στη συζήτηση επί της αναστολής της ποινής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κασιδιάρης «θυμήθηκε» τη δίκη και επικαλέστηκε πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 12:51
Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο στη συζήτηση επί της αναστολής της ποινής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κασιδιάρης «θυμήθηκε» τη δίκη και επικαλέστηκε πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 12:51

Πέντε χρόνια, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε βρει χρόνο να παρουσιαστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής και των μελών της για τα εγκλήματά τους. Τώρα που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παλεύει να έχει η έφεσή του ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής που του έχει επιβληθεί, δίνει το «παρών», επιμένοντας ότι είναι αθώος και επιχειρώντας να εμπλέξει πάλι την πολιτική.

Μολονότι το δικαστήριο τον καταδίκασε, κρίνοντάς τον ένοχο, σε 13ετή φυλάκιση, ο Κασιδιάρης, πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, βρήκε πάτημα στην απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου και όχι μόνο παραπονέθηκε ότι η ζωή του «έχει καταστραφεί» για ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχει σχέση, αλλά επικαλέστηκε στοιχεία (!) κυβερνητικής παρέμβασης στη δίκη.

«Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία, αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Είναι ένα κρίσιμο, ένα συνταρακτικό στοιχείο, που πρέπει ακόμα και σε αυτή τη φάση του δικαστηρίου να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα νέο στοιχείο και πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν πριν το βράδυ της δολοφονίας. Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Εργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων τού τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

»Αυτός ο άνθρωπος μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ’ ομολογίαν δράστη το βράδυ του φόνου δύο ημέρες αργότερα. Το πρόσωπο αυτό έχει συνεχείς επικοινωνίες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση, έστω και τώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση», είπε.

Και κατέληξε: «Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο, να εξηγήσει, τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη; Ζητώ την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση εμού του ιδίου με τον Βαρτζόπουλο Δημήτριο. Δεν προδικάζω τίποτα. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία».

«Φούσκες» χαρακτήρισε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, τα όσα ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης. «Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων, ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους τής τότε κυβέρνησης Σαμαρά, Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες…» ήταν το σχόλιό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...