283
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι σε παλαιότερη επίσκεψή τους στη Νέα Ζηλανδία | EPA/JOEL CARRETT

Ο Κάρολος «στήριξε οικονομικά» τον Χάρι και τη Μέγκαν στη νέα τους ζωή

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 12:30
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι σε παλαιότερη επίσκεψή τους στη Νέα Ζηλανδία
|EPA/JOEL CARRETT

Ο Κάρολος «στήριξε οικονομικά» τον Χάρι και τη Μέγκαν στη νέα τους ζωή

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 12:30

Κι όμως, ο πρίγκιπας Χάρι δεν είπε την αλήθεια στην Οπρα Γουίνφρεϊ όσον αφορά την οικονομική του σχέση με τη βασιλική οικογένεια.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Telegraph, που επικαλείται την ετήσια έκθεση του Clarence House, της οικίας του πρίγκιπα Καρόλου, όπου αναφέρεται ότι ο πατέρας του Χάρι έδωσε στο ζευγάρι 5,3 εκατ. ευρώ μετά την ανακοίνωσή τους ότι αποχωρούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Ο Χάρι είχε πει στη συνέντευξή του ότι η οικογένειά του διέκοψε την οικονομική στήριξη και ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα που του είχε αφήσει η μητέρα του για να ξεκινήσει μαζί με τη σύζυγό του την καινούργια ζωή τους στην Καλιφόρνια.

Τη χρονιά πριν από την αποχώρησή τους από τη Βρετανία, ο Κάρολος του είχε δώσει 7,6 εκατ. ευρώ.

Εκπρόσωπος του Clarence House δήλωσε ότι οι πληρωμές σταμάτησαν το καλοκαίρι του 2020.

«Οπως θυμόμαστε όλοι, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν πει, τον Ιανουάριο του 2020, ότι θα φροντίσουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας τούς έδωσε ένα μεγάλο ποσό για να τους στηρίξει στη μετάβασή τους».

Ο ίδιος είπε ότι η αποχώρησή τους προκάλεσε τρομερή θλίψη στην οικογένεια και πρόσθεσε ότι ο Κάρολος ήθελε να τους βοηθήσει για να τα καταφέρουν.

«Εχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία, πάντως, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις δηλώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ υποστήριξε ότι ο πρίγκιπας δεν είπε ψέματα, γιατί αναφερόταν στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, που στη Βρετανία ξεκινά τον Απρίλιο, και ότι συμπίπτει με το χρονικό διάστημα που ανέφερε η έκθεση.

Ο Χάρι είχε πει στην Οπρα ότι η οικογένειά του «διέκοψε την επιχορήγηση το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αλλά έχω ό,τι μου άφησε η μητέρα μου και, χωρίς αυτά, δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...