311
Στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό ότι ο ρώσος πρόεδρος (αριστερά) έκανε στρατηγό του ρωσικού στρατού τον τσετσένο ηγέτη (δεξιά) | Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Ο Καντίροφ καλεί σε «αφανισμό των ουκρανικών πόλεων» εάν πληγεί η Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 18:26
Στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό ότι ο ρώσος πρόεδρος (αριστερά) έκανε στρατηγό του ρωσικού στρατού τον τσετσένο ηγέτη (δεξιά)
|Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Ο Καντίροφ καλεί σε «αφανισμό των ουκρανικών πόλεων» εάν πληγεί η Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 18:26

Την δυσαρέσκειά του για τις «ασθενείς απαντήσεις» του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να αφανισθούν από προσώπου γης οι ουκρανικές πόλεις.

«Εμείς απαντούμε (…) αλλά απαντούμε αδύναμα κατά την άποψή μου. Εάν πέσει κάποιο βλήμα στην πλευρά μας, στην περιοχή μας, πρέπει να αφανισθούν από προσώπου γης οι πόλεις, για να φαίνεται ο μακρινός ορίζοντας, για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει ούτε καν να σκέφτονται να πυροβολούν εναντίον μας. Δεν χρειάζεται να κοιτάζουμε τι θα γίνει αύριο, εάν πάρουμε κάποιες αποφάσεις», δήλωσε μέσω Telegram ο Καντίροφ, αναφερόμενος, πιθανότατα, στις υπόνοιες περί «βρόμικης βόμβας» που ετοιμάζονται να ρίξουν οι Ουκρανοί, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Η Δύση απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό και κάλεσε τη Ρωσία να μην τον χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για κλιμάκωση.

Ο Καντίροφ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στην Ουκρανία πολεμούν ακόμη και οι ανήλικοι γιοι του, είπε ακόμη ότι οι κάτοικοι του Καυκάσου πρέπει να σχηματίζουν ουρές στα στρατολογικά γραφεία επειδή όπως λέει «αυτό μας αφορά περισσότερο απ΄ όλους», παρότι πριν λίγο καιρό είχε φανεί να αντιδρά στη διαταγή για επιστράτευση, λέγοντας ότι η χώρα του έχει ήδη συνεισφέρει τα μέγιστα στο μέτωπο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «πόλεμος κατά του σατανισμού» και οι μουσουλμάνοι πρέπει να ενωθούν με τους χριστιανούς για να αντισταθούν στους γάμους του ιδίου φύλου και στην εξαφάνιση των λέξεων «μητέρα» και «πατέρας», συνέχισε ο πρόεδρος της Τσετσενίας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καντίροφ κάνει χρήση του όρου «πόλεμος» αντί να μιλά για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως απαίτησε από την αρχή της σύγκρουσης η ρωσική ρυθμιστική εποπτική Αρχή των ΜΜΕ, καθώς οι εχθροπραξίες διεξάγονται ήδη στο ρωσικό έδαφος, όπως έχει υποστηρίξει.

Επισήμανε, τέλος, ότι η Δύση έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες να αποκριθεί στην εξελισσόμενη σύρραξη, γι’αυτό και τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...