393
(φωτογραφία αρχείου) | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Ο Καμίνης στο πλευρό της Ντενίση και των άλλων «επικηρυγμένων» κατοίκων στο Πεδίο του Αρεως

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 17:02
(φωτογραφία αρχείου)
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Ο Καμίνης στο πλευρό της Ντενίση και των άλλων «επικηρυγμένων» κατοίκων στο Πεδίο του Αρεως

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 17:02

Νέες απειλές κατά των κατοίκων του Πεδίου του Αρεως, που δραστηριοποιούνται για την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών και την ανάταξη του μεγαλύτερου Πάρκου της Αθήνας, απηύθυνε -με εκτεταμένη αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης- ομάδα που αυτοαποκαλείται «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής».

Μετά το «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ», που απειλούσε ότι θα κάνει τους κατοίκους του Πεδίου του Αρεως να «φεύγουν τρέχοντας από το Πάρκο», η αντίστοιχη ομάδα της Αρχιτεκτονικής διακηρύσσει ότι «οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ στο Πεδίο του Αρεως», αφού αυτό ανήκει στους «χρήστες ουσιών», καθώς και «σε υποκείμενα όπως οι τρανς (διεμφυλικοί)».

Το «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής», όπως σημειώνεται στις αφίσες τους, κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Αρεως για «συγκαλυμμένο ρατσισμό» επειδή ζητούν «ασφάλεια, καθαρισμό και φωτισμό»(!) και επειδή διαμαρτύρονται για το εμπόριο ναρκωτικών, όπως είχε κάνει η ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο) τον περασμένο Οκτώβριο, με το συμβολικό κλείσιμό της. Γίνεται, επίσης, υποτιμητική αναφορά στους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ στο Πεδίον του Αρεως, αλλά και σε όσους… μαζεύουν τα περιττώματα των σκυλιών τους!

Στην αφίσα στοχοποιείται ευθέως η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, με μεγάλη φωτογραφία, από τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία της ομάδας «Επιμένουμε Πεδίον του Αρεως», επειδή έβαψε λευκή την πρόσοψη του ερειπωμένου αναψυκτηρίου «Green Park», όπου τις νύχτες μεταφέρεται η πιάτσα ναρκωτικών από το εσωτερικό του πάρκου. Επίσης, γίνεται αναφορά και στον Γιώργο Πατούλη, ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με ένα tweet του πήρε σαφή θέση απέναντι σε αυτή την αήθη επίθεση, υπερασπιζόμενος τους πολίτες και τη γνωστή ηθοποιό, σημειώνοντας: «Αφίσες ντροπής αναρτήθηκαν γύρω από το Πεδίον του Αρεως. Στοχοποιούν κατοίκους της περιοχής, όπως τη Μιμή Ντενίση, που έχουν κινητοποιηθεί μαζί μας, ενάντια στη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Οι αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν αμέσως αυτή τη χυδαία ενέργεια επικήρυξης ενός πολίτη».

Και σχόλιο Πατούλη

«Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι δεν τρομοκρατούνται» σχολίασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας σχετικά με τις αφίσες που αναρτήθηκαν στο Πεδίον του Αρεως και στοχοποιούν όσους αγωνίζονται για την αναβάθμιση του εγκαταλειμμένου πάρκου.

Ο κ. Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της», τονίζοντας ότι «η επιλεκτική ανοχή της, που έχει σαφώς ιδεολογικοπολιτικές βάσεις, απέναντι στις οργανωμένες μειοψηφίες που μετατρέπουν από καιρό σε καιρό και κατά βούληση την Αθήνα σε ανοχύρωτη πόλη, χωρίς συνέπειες, πρέπει επιτέλους να τερματιστεί». Ο κ. Πατούλης σημειώνει ακόμη ότι πρέπει να διασφαλιστεί «το δικαίωμα κάθε πολίτη να λέει ελεύθερα τη γνώμη του, χωρίς να φοβάται για την προσωπική του ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...