433
O 22χρονος ειδικός φρουρός με προτεταμένο το όπλο απέναντι στους φοιτητές-αντιεξουσιαστές που τον είχαν εγκλωβίσει | Youtube

«Ο κακομοίρης ο αστυνομικός δεν ήξερε ότι υπήρχε ειδικό καθεστώς στην ΑΣΟΕΕ»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:10
O 22χρονος ειδικός φρουρός με προτεταμένο το όπλο απέναντι στους φοιτητές-αντιεξουσιαστές που τον είχαν εγκλωβίσει
|Youtube

«Ο κακομοίρης ο αστυνομικός δεν ήξερε ότι υπήρχε ειδικό καθεστώς στην ΑΣΟΕΕ»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:10

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία νέας (καθημερινής) εστίας έντασης στην περιοχή πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) είναι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., μία ημέρα μετά τα έκτροπα –με οδοφράγματα στην Πατησίων και τους γύρω δρόμους– έξω από το Ιδρυμα.

Αφορμή για τον «ανταρτοπόλεμο» ομάδας περίπου 70 κουκουλοφόρων αποτέλεσε το σοβαρό επεισόδιο μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστή νεαρό ειδικό φρουρό που έφθασε στο σημείο να προτάξει το όπλο του σε ομάδα φοιτητών και αναρχικών για να γλιτώσει το λιντσάρισμα (κάτω, το βίντεο από το επεισόδιο και την επέμβαση των ΜΑΤ).

Ο εν λόγω 22χρονος έγινε αντιληπτός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ως «μη προβλεπόμενος», καθώς εμφανίστηκε για να παραλάβει φίλη του, φοιτήτρια, φορώντας μέρος της στολής του (παντελόνι και άρβυλα) και το υπηρεσιακό του κράνος!

«Ο κακομοίρης δεν ήξερε ότι εκεί υπήρχε ιδιαίτερο καθεστώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον 22χρονο ειδικό φρουρό και αστυνομικές πηγές, με το που έγινε αντιληπτός στον χώρο του Ιδρύματος, ξυλοκοπήθηκε άγρια, ενώ υπήρξε προσπάθεια να του αποσπάσουν το όπλο.

Στο υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας από κάμερα κινητού τηλεφώνου, ο νεαρός αστυνομικός φαίνεται καθαρά να αμύνεται κρατώντας στο ένα του χέρι ένα ξύλο και στο άλλο το υπηρεσιακό του περίστροφο (κάτω το βίντεο και η εκδοχή των αναρχικών για το περιστατικό).

Παρά το ριψοκίνδυνο της κίνησής του αυτής –καθώς αρκούσε ένα λάθος ή μία εκπυρσοκρότηση του όπλου για να προκληθούν ανεξελέγκτες καταστάσεις– ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής επέμεινε ότι επρόκειτο για δικαιολογημένη αντίδραση.

«Κινδύνευε η ζωή του, δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο», από το να προτάξει το όπλο του στους νεαρούς φοιτητές, υποστήριξε, ενώ για το γεγονός ότι, αν και εκτός υπηρεσίας, ο 22χρονος εμφανίστηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο φέροντας το υπηρεσιακό του όπλο, ο κ. Καλλιακμάνης αρκέστηκε να πει πως  «ο αστυνομικός είναι 24 ώρες σε υπηρεσία».

Ερωτηθείς εάν ένα όργανο της τάξης μπορεί να κάνει απροκάλυπτη χρήση του υπηρεσιακού του όπλου ακόμα και αν δεν βρίσκεται εν ώρα υπηρεσίας, σε αντίθεση με έναν πολίτη που έχει άδεια οπλοχρησίας, ο κ. Καλλιακμάνης απάντησε λέγοντας: «Αλλο ο πολίτης, άλλο ο αστυνομικός».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι εστίες ανομίας, όπως αυτή στην ΑΣΟΕΕ, όπου αλωνίζουν ανενόχλητες ομάδες αντιεξουσιαστών που έχουν οικειοποιηθεί χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Διαμηνύουν μάλιστα πως αν χρειαστεί, θα υπάρξει επέμβαση μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες όπως αυτή των οδοφραγμάτων-οδομαχιών επί της Πατησίων, αυξάνονται ήδη οι περιπολίες. Παράλληλα έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς (ΔΙΑΣ, «Δράση» και ΜΑΤ) να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...