256
| YouΤube/ ΣΚΑΪ

Ο γυμνασιάρχης στο Αιγίνιο περιγράφει την επίθεση από τους «Θεματοφύλακες» – Σήμερα η απολογία τους

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 09:32
|YouΤube/ ΣΚΑΪ

Ο γυμνασιάρχης στο Αιγίνιο περιγράφει την επίθεση από τους «Θεματοφύλακες» – Σήμερα η απολογία τους

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 09:32

Στον ανακριτή Κατερίνης απολογούνται σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας.

Και οι έντεκα παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης, αφού προηγουμένως είχαν οδηγήσει με χειροπέδες τον διευθυντή του Γυμνασίου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους –εννέα άνδρες και δύο γυναίκες– είναι και τρεις γονείς μαθητών στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Ο ίδιος ο γυμνασιάρχης περιέγραψε στην κάμερα τα όσα έζησε στα χέρια των «Θεματοφυλάκων», δείχνοντας μάλιστα και τα σημάδια στα χέρια του από τις χειροπέδες που του πέρασαν οι θρασύτατοι αρνητές.

Οπως είπε, το επεισόδιο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά επιστέγασμα των απειλών που δεχόταν ο ίδιος, όπως και ο διευθυντής του Λυκείου της περιοχής, το προηγούμενο διάστημα.

Φθάνοντας στο σχολείο –ανέφερε στην περιγραφή του– είδε δέκα άγνωστα αυτοκίνητα και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και ειδοποίησε την αστυνομία. Ανεβαίνοντας τη σκάλα, δέκα άτομα που βρίσκονταν ήδη μέσα στο σχολείο τον πλησίασαν, εκείνος οπισθοχώρησε, αλλά τον περικύκλωσαν λίγα μέτρα πριν από την έξοδο. Του έπιασαν τα χέρια και του είπαν ότι τον συλλαμβάνουν γιατί «βασανίζει» τα παιδιά και στο τέλος τού πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...