258
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και η Κιμ Σο-γέον σε εκδήλωση στη γερμανική Βουλή | EPA/SASCHA STEINBACH / POOL

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα αποζημιώσει τον πρώην σύζυγο της γυναίκας του για… μοιχεία

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 16:04
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και η Κιμ Σο-γέον σε εκδήλωση στη γερμανική Βουλή
|EPA/SASCHA STEINBACH / POOL

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα αποζημιώσει τον πρώην σύζυγο της γυναίκας του για… μοιχεία

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 16:04

Αποζημίωση 22.000 ευρώ πρέπει να καταβάλει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στον πρώην σύζυγο της γυναίκας του, επειδή του «κατέστρεψε» τον γάμο, σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου της Σεούλ.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει από το 2018 ο πρώην σύζυγος της Σρέντερ-Κιμ Σο-γέον, το Οικογενειακό Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Σρέντερ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 30 εκατ. γουόν, δηλαδή περίπου 22.100 ευρώ.

Ο ενάγων, που δεν κατονομάζεται, είναι πλαστικός χειρούργος στην Κορέα και επέρριψε στον 77χρονο σήμερα Σρέντερ την ευθύνη για τη διάλυση του γάμου τους. Ο πρώην σύζυγος ισχυρίζεται ότι η σχέση του Σρέντερ με την Κιμ ξεκίνησε το 2016, όταν και οι δύο ήταν παντρεμένοι με άλλους. Το ίδιο ισχυρίζεται και η πρώην σύζυγος του γερμανού πολιτικού, που διετέλεσε καγκελάριος από το 1998 έως το 2005.

Ο Νοτιοκορεάτης είπε ότι ο ο γάμος τους διαλύθηκε τον Νοέμβριο του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η γυναίκα του θα έβαζε τέλος στη σχέση της με τον Σρέντερ, αλλά εκείνη δεν τήρησε την υπόσχεσή της και παντρεύτηκε τον πρώην καγκελάριο τον Μάιο του 2018 στο Βερολίνο. Ηταν ο πέμπτος γάμος του Σρέντερ.

Ο «απατημένος» πρώην σύζυγος διεκδικούσε αρχικά τριπλάσιο ποσό από τον Σρέντερ. Η πέμπτη σύζυγος του τελευταίου –και κατά 26 χρόνια νεότερή του– Κιμ, αντικρούει τους ισχυρισμούς του πρώην της υποστηρίζοντας ότι ο γάμος τους είχε ήδη διαλυθεί κι ότι ο νυν άνδρας της δεν είχε παίξει κανένα ρόλο σ’ αυτό.

Ο Σρέντερ σήμερα είναι πρόεδρος του ρωσικού αγωγού Nord Stream και της Rosneft, ρωσικού ομίλου ενέργειας. Γνώρισε τη σύζυγό του, η οποία είχε σπουδάσει στη Γερμανία τη δεκαετία του ’90, το 2015.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...