264
Ο Γιώργος Κυρίτσης στη Βουλή. Με νεότερες δηλώσεις του προσπάθησε να πάρει πίσω τα όσο εξωφρενικά είπε για τις μολότοφ που «δεν έχουν σκοτώσει κανέναν»... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Γιώργος Κυρίτσης λέει τώρα ότι ήταν «λανθασμένη» η δήλωσή του για τις μολότοφ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 13:21
Ο Γιώργος Κυρίτσης στη Βουλή. Με νεότερες δηλώσεις του προσπάθησε να πάρει πίσω τα όσο εξωφρενικά είπε για τις μολότοφ που «δεν έχουν σκοτώσει κανέναν»...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Γιώργος Κυρίτσης λέει τώρα ότι ήταν «λανθασμένη» η δήλωσή του για τις μολότοφ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 13:21

Αφού τον άδειασαν σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Νίκο Φίλη (εδώ) έως τον γραμματέα της ΚΕ Πάνο Σκουρλέτη (εδώ), ο Γιώργος Κυρίτσης αισθάνθηκε την ανάγκη να διορθώσει την επίμαχη δήλωσή του ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και κομματικών του συντρόφων, ενώ ήταν εμφανές ότι η δήλωσή του αμαύρωσε και την εικόνα που φιλοτεχνεί ο Αλέξης Τσίπρας περί προοδευτικού μετώπου, σοσιαλδημοκρατίας κλπ.

Ο κ. Κυρίτσης είχε κληθεί την Τετάρτη να σχολιάσει τις δρομολογούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες το αδίκημα της παρασκευής και κατοχής μολότοφ υποβαθμίζεται σε πλημμέλημα. Και ως απάντηση έδωσε το εξής εξωφρενικό (εδώ): «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα. Τα τελευταία 30 χρόνια δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Το γεγονός ότι είχε επιλέξει να ξεχάσει τους τρεις νεκρούς της Marfin εξόργισε πολίτες και πολιτικούς και έτσι, μία ημέρα μετά, ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε τη δήλωσή του λανθασμένη και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν δικαιολογημένες.

Σε δήλωσή του στο ethnos.gr, ο κ. Κυρίτσης τόνισε παράλληλα πως «το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτοντας παράλληλα ότι «το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επιπλέον ότι «η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή και όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...