199
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο γιος του Χάμζα γύρω στο 2000 | AlArabiya.net

Ο γιος του Μπιν Λάντεν παντρεύτηκε κόρη αεροπειρατή της 11ης Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2018, 15:18
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο γιος του Χάμζα γύρω στο 2000
|AlArabiya.net

Ο γιος του Μπιν Λάντεν παντρεύτηκε κόρη αεροπειρατή της 11ης Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2018, 15:18

Αναρωτιέται κανένας αν είναι τυχαία η γνωριμία που κατέληξε σε γάμο, αλλά με την προϊστορία των δύο οικογενειών μπορεί και να μην είναι τόσο περίεργο.

Ο Χαμζά μπιν Λάντεν, ο γιος του πρώην αρχηγού της Αλ Κάιντα, παντρεύτηκε την κόρη του Μοχάμεντ Ατα, του αιγύπτιου επικεφαλής των αεροπειρατών που οδήγησαν τα αεροσκάφη στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Την πληροφορία για τον γάμο επιβεβαίωσαν στον Guardian τα ετεροθαλή αδέλφια του Μπιν Λάντεν.

Ωστόσο δεν είναι σίγουροι που μπορεί να είναι ο Χαμζά, εκφράζοντας την εικασία ότι ενδέχεται να κατοικεί (ή μάλλον να κρύβεται) στο Αφγανιστάν.

Πιστεύεται ότι ο Χαμζά έχει ηγετική θέση μέσα στην αποδυναμωμένη πλέον Αλ Κάιντα και ότι έχει στόχο να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του σε επιδρομή αμερικανών κομάντο το 2011 στο Πακιστάν. Αρχηγός της οργάνωσης παραμένει ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι από την Αίγυπτο, με τον Χαμζά να είναι υπαρχηγός.

Ο Χαμζά είναι γιος του Μπιν Λάντεν από την Χαΐρίγια Σαμπάρ, μία από τις τρεις εν ζωή συζύγους του. Ζούσε και αυτή μαζί του στο Αμπονταμπάντ όπου τον εντόπισαν και τον σκότωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Ο Μπιν Λάντεν φαίνεται να προετοίμαζε τον Χαμζά για διάδοχο, εν μέρει και για να εκδικηθεί τον θάνατο ενός άλλου γιου του, το 2009 από αμερικανικό drone.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...