204
Ένας Σύρος πατέρας με τη κόρη του μέσα στη βροχή στην Ειδομένη | REUTERS/Yannis Behrakis

Ο Γιάννης Μπεχράκης στους φωτογράφους της χρονιάς του Guardian

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2015, 11:47
Ένας Σύρος πατέρας με τη κόρη του μέσα στη βροχή στην Ειδομένη
|REUTERS/Yannis Behrakis

Ο Γιάννης Μπεχράκης στους φωτογράφους της χρονιάς του Guardian

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2015, 11:47

Το 2015 ήταν μια χρονιά γεμάτη ένταση για τους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο: από τις πολιτικές εξελίξεις και τις πολεμικές συγκρούσεις, σε καταστροφές και δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές και στην συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση με την έξοδο εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι εικόνες της χρονιάς που τελειώνει αποτυπώθηκαν έντονα στη συλλογική μνήμη και διαμόρφωσαν τις αντιδράσεις της σε όσα συμβαίνουν.

Ο Guardian κοιτώντας στη χρονιά που τελειώνει έφτιαξε μια λίστα με τους φωτογράφους που αψήφησαν δυσκολίες και κάθε είδοπυς προβλήματα, ή όσους βρέθηκαν δίπλα σε γεγονότα που έβαλαν σε δοκιμασία λιγότερο την σωματική υγεία αλλά περισσότερο ίσως τη δυνατότητα να τα δουν ψυχραιμία. Ανάμεσά τους είναι ο Γιάννης Μπεχράκης εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης του Reuters και επικεφαλής τους γραφείου του στην Αθήνα, με πολύ μακριά πείρα στην κάλυψη πολεμικών συγκρούσεων και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η πολιτική ένταση (δύο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις), αλλά και η προσφυγική κρίση με την άφιξη και διαμονή στα νησιά του Αιγαίου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών κυριάρχησαν στις φωτογραφίες του Μπεχράκη το 2015.

Ο φωτογράφος της χρονιάς για τον Guardian θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του Μπεχράκη καλύπτουν την προσφυγική κρίση:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...