568
| Facebook/Milwaukee Bucks/CreativeProtagon

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το Time

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 16:45
|Facebook/Milwaukee Bucks/CreativeProtagon

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το Time

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 16:45

Ενα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε με χίλιες δυσκολίες στα Σεπόλια της Αττικής, κάτω από τα ραντάρ της ελληνικής πολιτείας.

Ενας αθλητής που είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στο NBA (δηλαδή ο καλύτερος στον κόσμο) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ενας πολίτης του κόσμου που πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στη Γη για το 2020, όπως τους ορίζει στην ετήσια λίστα του το εμβληματικό αμερικανικό περιοδικό Time.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν σταματά να προκαλεί τον θαυμασμό με τα κατορθώματά του μέσα στο γήπεδο και τα «παράσημα» που παίρνει εκτός. Και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 26 του χρόνια.

Ο έλληνας σταρ του NBA βρίσκεται στην λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς (ο όρος είναι «influential») ανθρώπους για το 2020, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Time.

Μαζί του, στη φετινή λίστα βρίσκονται άλλοι επτά αθλητές (Ουέιντ, Οσάκα, Χάμιλτον, Ραπίνο, Μουρ, Φέλιξ, Μαχόμς), ενώ το ρεκόρ του αθλητή με τις περισσότερες παρουσίες στη λίστα κρατά ο Λεμπρόν Τζέιμς με τέσσερις (2005, 2013, 2017, 2019) και ο Τάιγκερ Γουντς (γκολφ) ακολουθεί με τρεις.

Το περιοδικό Time ζήτησε από τον θρύλο του ΝΒΑ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (έξι φορές πρωταθλητή, τη μία μάλιστα με τους Μιλγουόκι Μπακς) να μιλήσει για τον ηγέτη των Ελαφιών:

Και ο σπουδαίος Τζαμπάρ έγραψε:

«Ο Πολ Σάιμον τραγουδούσε κάποτε ότι “κάθε γενιά στέλνει έναν ήρωα στα μουσικά τσαρτ”. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσωματώνει όλες τις αρετές που θα θέλαμε όλοι να έχουμε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετική αθλητικότητα και μεγαλείο υπό πίεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις κέρδισε το δεύτερο διαδοχικό βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και πολλά παραπάνω. Παρακολουθώντας τον να παίζει, δεν βλέπεις μόνο τι είναι, αλλά και το τι μπορεί να γίνει. Υπάρχει μια μυστική ποιότητα που κάνει την καρδιά του φιλάθλου να χτυπά πιο γρήγορα όταν ένας άνθρωπος πατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκαλά μας να δονούνται και το δέρμα μας να ανατριχιάζει περιμένοντας να δούμε το μεγαλείο του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα κάνει κι άλλα ρεκόρ στο ΝΒΑ. Ήδη είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερη δείκτη αποδοτικότητας σε μια σεζόν συνδυάζοντας όλα τα στατιστικά στοιχεία σε επίπεδα που ίσως να μην μπορούν να φτάσουν οι μελλοντικές γενιές. Όμως ένας ήρωας του αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από ρεκόρ.

Ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα επειδή ορθώνει ανάστημα για τα πιστεύω του. Αφότου οδήγησε τους Μπακς στα πλέι οφ, η ομάδα του και ο ίδιος διαδήλωσαν για την αστυνομική βία και τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ αρνούμενοι να αγωνιστούν, ξεσηκώνοντας ένα κύμα διαδηλώσεων και αναβολών αγώνων σε όλο το ΝΒΑ. Μια φορά ρώτησα τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε “το στέμμα έχει έρθει”. Σίγουρα έχει έρθει».

Τον Giannis έσπευσαν φυσικά να συγχαρούν οι Μιλγουόκι Μπακς με τους οποίους ο Αντετοκούνμπο έχει πορευτεί μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία «Πρωτοπόροι» (Pioneers), ευρισκόμενος μάλιστα στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Διαβάστε εδώ την πλήρη λίστα του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...