209
Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ΓΓΠΠ εξηγεί γιατί δεν στάλθηκε μήνυμα από το «112» για την πυρκαγιά στον Υμηττό

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 13:21
Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ΓΓΠΠ εξηγεί γιατί δεν στάλθηκε μήνυμα από το «112» για την πυρκαγιά στον Υμηττό

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 13:21

Δεν υπήρχε λόγος να αναστατωθεί ο κόσμος και για αυτό δεν στάλθηκαν μηνύματα από τον αριθμό 112 για την πυρκαγιά στον Υμηττό, εξήγησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ανέφερε γιατί επέλεξαν οι Αρχές να μην σταλεί μήνυμα. Πρόσθεσε ότι στέλνονται σε ακραίες καταστάσεις και στην περίπτωση του Υμηττού κρίθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να πανικοβληθεί ο κόσμος.

«Η άμεση ενημέρωση έγινε σε επίπεδο δημάρχων. Δεν χρειάστηκε να στείλουμε μήνυμα από το 112. Δεν χρειάστηκε να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Το 112 αφορά ακραίες καταστάσεις και σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές.

» Δεν θα δημιουργούσαμε πανικό στον κόσμο στις 4 το πρωί. Από τη στιγμή που παρακολουθούσαμε από κοντά, πρώτα γίνονται όλα όσα πρέπει και αν για οποιοδήποτε λόγο φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις, τότε ενεργοποιείται το 112».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμαινε ότι η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αποφασίζει αν το μήνυμα θα σταλεί μέσω του 112.

«Είναι η μόνη αρμόδια Αρχή να χειριστεί το σύστημα, εμείς το αναπτύξαμε σε συνεργασία με τους ειδικούς, αυτή αποφασίζει. Και αυτό είναι το σωστό, ο ειδικός πρέπει να αποφασίζει σε ποιους πρέπει να στείλει το μήνυμα, πώς πρέπει να φτάσει και ποιο είναι αυτό, επέλεξαν να το κάνουν με πιο παραδοσιακά μέσα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News