595
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην πλ. Συντάγματος με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης | Facebook/Adonis Georgiadis

Ο Γεωργιάδης κατέβηκε στο Σύνταγμα για να τα πει με τους εκπροσώπους της εστίασης

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 15:31
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην πλ. Συντάγματος με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης
|Facebook/Adonis Georgiadis

Ο Γεωργιάδης κατέβηκε στο Σύνταγμα για να τα πει με τους εκπροσώπους της εστίασης

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 15:31

Μια προσπάθεια διαλόγου στο πεδίο, δηλαδή στον δρόμο όπου εκπρόσωποι της εστίασης κατέβηκαν την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα αντιμετωπίζουν λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19, έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης: κατέβηκε και αυτός στο Σύνταγμα για να συναντηθεί με τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι ως γνωστόν έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους την Τρίτη, ζητώντας επιπλέον στήριξη από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα εξάλλου είχε σημειωθεί ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στον κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του 24ωρου lockdown στην εστίαση. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν από τη Βασιλίσσης Σοφίας προς τα λουλουδάδικα, δίπλα στη Βουλή, ώστε να προσεγγίσουν την Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν στην περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα την εμφάνισή του στο Σύνταγμα έκανε ο κ. Γεωργιάδης. «Οποιος θέλει να μιλήσει, εγώ ακούω, ένας ένας» ακούστηκε να λέει ο υπουργός, σε βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στα social media.

Στα παράπονα των εκπροσώπων της εστίασης για τις ποινές που βαραίνουν και την επιχείρηση αν βρεθεί στους χώρους τους ανεμβολίαστους χωρίς αρνητικό τεστ –μας φέρνετε απέναντι από τους πελάτες, διαμαρτυρήθηκε μια επιχειρηματίας–, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι από τις πιο «ήπιες στην Ευρώπη» αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα και εξήγησε ότι αν δεν είναι υποχρέωση και του καταστήματος να κάνει ελέγχους, δεν θα τους κάνει. «Αν δεν κάνει τους ελέγχους το κατάστημα, θα αυξηθούν οι παραβάσεις. Αν αυξηθούν οι παραβάσεις, θα αυξηθεί η πανδημία. Αν αυξηθεί η πανδημία, θα αναγκαστούμε να πάρουμε χειρότερα μέτρα. Ολο αυτό το πράγμα έχει μια λογική. Η λογική είναι να “πέσει” ο ιός. Δεν είναι να κάνουμε τη ζωή σας δύσκολη», προσέθεσε με το γνωστό ρητορικό του στιλ ο υπουργός.

 

«Σήμερα κατέβηκα και έκανα διάλογο με τους συγκεντρωθέντες εκπροσώπους της εστίασης στο Σύνταγμα. Όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία, όλα λύνονται», έγραψε στο Facebook ο κ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, πάντως, σε συνέντευξή του στο Open ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι το lockdown των επιχειρήσεων της εστίασης γίνεται «χωρίς λόγο», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το κράτος «δεν έχει να δώσει».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «οι άνθρωποι της εστίασης έχουν μια ανησυχία για το μέλλον τους, καθώς έπαθαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με τα νέα μέτρα έχουν προφανώς μια αγωνία για το μέλλον. Κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο ότι η απεργία είναι μια καλή λύση. Εγώ τους καλώ να μην απεργήσουν και να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους. Να μας πουν ποιος είναι ο λόγος. Εάν είχαν μια κυβέρνηση απέναντί τους που είχε κλειστές τις πόρτες και δεν τους άκουγε, να πω ότι επιλέγουν αυτό τον ακραίο τρόπο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Εδώ η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς ανάποδο. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουν θέσει μια σειρά από αιτήματα».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε στο Οpen ότι «συνολικά δώσαμε 290 εκατ. ευρώ στην εστίαση».

«Έχει πάθει ζημιά η εστίαση από τα νέα μέτρα που πήραμε για τους ανεμβολίαστους; Επειδή εγώ είμαι πάντα ειλικρινής, η απάντηση είναι ναι, έχει πάθει ζημιά η εστίαση. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι. (…) Το ερώτημα είναι, είναι αυτή η ζημιά για διάστημα ενός, δύο, τριών εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα, τόσο μεγάλη, ώστε να τεθεί ζήτημα επιβίωσης σε κάποιες επιχειρήσεις και να πρέπει το κράτος μετά από 42 δισ. να δώσει κι άλλα λεφτά; Η απάντηση είναι προς το παρόν όχι. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων και γιατί το κράτος δεν έχει για να δώσει. Άρα κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο γιατί αυτή τη στιγμή χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...