350
Ο υπ. Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Οταν έκανε και την πρόταση για την έναρξη των μαθημάτων πιο αργά | SOOC

Ο Γαβρόγλου επιμένει: Να αρχίζουν στις 9 π.μ. τα μαθήματα και στα Δημοτικά!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 11:05
Ο υπ. Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Οταν έκανε και την πρόταση για την έναρξη των μαθημάτων πιο αργά
|SOOC

Ο Γαβρόγλου επιμένει: Να αρχίζουν στις 9 π.μ. τα μαθήματα και στα Δημοτικά!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 11:05

Ως ένα μέτρο σωστό που ευνοεί και τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία επιχείρησε για άλλη μια φορά να παρουσιάσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την πρότασή του για έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία στις 9 π.μ. (αντί στις 8.15 π.μ. που αρχίζουν τώρα).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 στην πρωινή εκπομπή του Νίκου Ρογκάκου, ο κ. Γαβρόγλου υπερασπίστηκε την εξαγγελία του –στην πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς– να μετατοπιστεί η έναρξη της ώρας των μαθημάτων στο σχολείο κατά 45 λεπτά και μάλιστα ανέφερε πως το υπουργείο επεξεργάζεται την επέκταση του μέτρου και για τα παιδιά του Δημοτικού, διότι «και εκεί τα παιδιά υποφέρουν».

«Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε. Οι μελέτες λένε ότι τα παιδιά αποδώσουν με καλύτερο τρόπο στις εννέα», τόνισε.

«Είναι μια σκέψη που έχουμε στο υπουργείο, ως αποτέλεσμα επαφών με την επιστημονική κοινότητα που μελετά αυτά τα μηνύματα. Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά αποδίδουν με πολύ καλύτερο τρόπο, όταν αρχίζει αργότερα το σχολείο», επέμεινε.

Οπως σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, «αυτό δεν θα έχει επίπτωση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Υπάρχουν και σήμερα γονείς που αφήνουν πολύ νωρίς τα παιδιά τους στο σχολείο αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να δούμε ακριβώς πού και πως θα εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο».

«Το σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά, διότι όχι μόνο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και στο Δημοτικό, διότι κι εκεί υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους γονείς του, που ξυπνούν εξαιρετικά νωρίς το πρωί, προκειμένου να ετοιμαστούν τα παιδιά», όπως επεσήμανε.

«Στα Δημοτικά θα το δούμε τι θα ισχύσει», προσέθεσε. «Το σκεφτόμαστε για το Δημοτικό, γιατί και εκεί τα παιδιά υποφέρουν. Το θέμα είναι πώς είναι πιο αποδοτικό, θα δούμε τι είναι καλύτερο και τι όχι», εξήγησε.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «ερχόμαστε στην κοινωνία με μια πρόταση. Θα το συζητήσουμε. Λέμε καταρχήν ότι οι επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν την ορθότητα του πράγματος, αλλά θα το δούμε».

Μια ημέρα νωρίτερα ο κ. Γαβρόγλου είχε υποστηρίξει ότι το μέτρο θα βοηθήσει και τις οικογένειες να αποφύγουν τους… καβγάδες, επισημαίνοντας ότι ένα σημείο εντάσεων στα σπίτια είναι το πρωινό ξύπνημα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...