404
Ετοιμασίες για την κηδεία στο κάστρο του Οουίνδσορ | EPA/ANDY RAIN

Βρετανικός θρόνος: Η κηδεία του Φιλίππου επιταχυντής αλλαγών; /2

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 19:40
Ετοιμασίες για την κηδεία στο κάστρο του Οουίνδσορ
|EPA/ANDY RAIN

Βρετανικός θρόνος: Η κηδεία του Φιλίππου επιταχυντής αλλαγών; /2

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 19:40

Ο Φίλιππος σχεδίασε ο ίδιος τα της κηδείας του

Μόλις 30 είναι οι καλεσμένοι, λόγω πανδημίας, ενώ για τον ίδιο λόγο, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα κάθεται μόνη της στην εκκλησία, μπροστά στο φέρετρο του συζύγου της

Τα παράσημα και τα μετάλλια γυαλίστηκαν, οι στολές έλαμψαν, οι λίγοι καλεσμένοι έφτασαν: όλα είναι έτοιμα στο Κάστρο του Ουίνδσορ για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, το μεσημέρι του Σαββάτου, που θα γίνει με βάση όλα τα πρωτόκολλα για την Covid.

Ο πρίγκιπας Χάρι ήλθε από τις ΗΠΑ καθώς και κάποιοι από τους στενούς συγγενείς της οικογένειας του δούκα από τη Γερμανία

Τριάντα άτομα όλα κι όλα, λόγω της πανδημίας, θα βρίσκονται στην πομπή και στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Τα μέτρα για την πανδημία καθορίζουν και τον τρόπο που θα καθίσουν μέσα στο παρεκκλήσι οι καλεσμένοι, κάτι που επέλεξε η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος προγραμμάτισε ο ίδιος την κηδεία του. Από την μετατροπή του αγαπημένου του Land Rover το οποίο θα μεταφέρει το φέρετρο έως την επιλογή των τραγουδιών από τη μειωμένη χορωδία τεσσάρων ατόμων.

Το όχημα που θα μεταφέρει τη σορό του Φιλίππου, κατ’ επιλογήν του ίδιου / Steve Parsons/Pool via REUTERS

Ο δούκας του Εδιμβούργου επέλεξε επίσης τα προσωπικά διακριτικά της καταγωγής του από τη Δανία και την Ελλάδα να κοσμούν την Αγία Τράπεζα.

Τα προσωπικά διακριτικά των οικογενειών καταγωγής του από τη Δανία και την Ελλάδα (δεξιά), που θα τοποθετηθούν στην Αγία Τράπεζα / Kirsty O’Connor/PA Wire/Pool via REUTERS

Ολα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν πένθιμα πολιτικά ρούχα, έπειτα από απόφαση της Ελισάβετ, ώστε να μην έλθει σε αμήχανη θέση ο Χάρι, αλλά και ο πρίγκιπας Αντριου, που έχουν χάσει πλέον το δικαίωμα να φορούν στρατιωτικές στολές.

Επίσης, η ίδια αποφάσισε ότι ο Γουίλιαμ και ο Χάρι, που δεν τα πάνε και τόσο καλά μεταξύ τους, θα βαδίσουν μεν πίσω από το όχημα που θα μεταφέρει τη σορό αλλά όχι πλάι-πλάι. Θα τους χωρίζει η διπλωματική παρουσία του ξαδέλφου τους Πίτερ Φίλιπς.

Η βασίλισσα θα καθίσει μόνη της στην εκκλησία, όπως ορίζουν τα μέτρα για την πανδημία, ενώ για όλους που δεν ζουν στο ίδιο σπίτι, θα ισχύσει η απόσταση των δύο μέτρων. Η Ελισάβετ θα φτάσει με τη βοηθό της, η οποία θα καθίσει στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Ολοι οι παρευρισκόμενοι θα φορούν μάσκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...