240
Οι παραλίες της Αττικής υποδέχθηκαν πλήθος λουόμενων τον περασμένο μήνα, τον δεύτερο θερμότερο Ιούνιο για τη Στερεά Ελλάδα από το 2010 | InTime News

Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος για τη Δυτική Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2022, 12:10
Οι παραλίες της Αττικής υποδέχθηκαν πλήθος λουόμενων τον περασμένο μήνα, τον δεύτερο θερμότερο Ιούνιο για τη Στερεά Ελλάδα από το 2010
|InTime News

Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος για τη Δυτική Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2022, 12:10

Υψηλές, για την εποχή, τιμές μεγίστων θερμοκρασιών κατέγραψαν 52 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ)/meteo.gr κατά τον Ιούνιο 2022. Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας καταγράφηκαν θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, σε σύγκριση με τις μέσες τιμές της περιόδου 2010-2019, σύμφωνα με ανάρτηση των επιστημόνων του ΕΕΑ το Σάββατο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στη Δυτική Ελλάδα καταγράφηκε ο πιο θερμός Ιούνιος τουλάχιστον από το 2010 όταν ξεκίνησαν οι συστηματικές καταγραφές θερμοκρασίας. Ηταν επίσης ο 2ος πιο θερμός Ιούνιος από το 2010 στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, και ο 3ος θερμότερος στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Πηγή: meteo.gr

Ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, οι περισσότερες ημέρες ήταν θερμότερες από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, κυρίως την πρώτη και την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Στην Κέρκυρα καταγράφηκαν 26 ημέρες με θετικές αποκλίσεις και στα Ιωάννινα 24 ημέρες. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 18 και 17 ημέρες με θετικές αποκλίσεις αντίστοιχα, σύμφωνα, πάντα, με την υπηρεσία Meteo του ΕΕΑ.

Μόνο κατά την κακοκαιρία Genesis μεταξύ 6-13 Ιουνίου η θερμοκρασία υποχώρησε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στο σύνολο της χώρας, με τις αρνητικές αποκλίσεις να φτάνουν τιμές έως και -8°C (π.χ. Κιλκίς, Ιωάννινα, Ξάνθη).

Πηγή: meteo.gr
  • Μπορείτε να δείτε τις μηνιαίες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών στην Ελλάδα, όπως αυτές καταγράφηκαν από το ΕΕΑ/meteo πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News