199
Το Fox είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα ελεύθερα κανάλια στη γείτονα και ένα από τα πιο «ενοχλητικά» κανάλια για τον Ταγίπ Ερντογάν | ΥοuΤube

Ο Ερντογάν εκδικείται: Πρόστιμα στα κανάλια που του έκαναν αντιπολίτευση

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 10:14
Το Fox είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα ελεύθερα κανάλια στη γείτονα και ένα από τα πιο «ενοχλητικά» κανάλια για τον Ταγίπ Ερντογάν
|ΥοuΤube

Ο Ερντογάν εκδικείται: Πρόστιμα στα κανάλια που του έκαναν αντιπολίτευση

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 10:14

Με βαριά πρόστιμα «πλήρωσαν» την αντιπολίτευση στον Ερντογάν όσα τηλεοπτικά δίκτυα τόλμησαν να τον επικρίνουν προεκλογικά ή έστω επέτρεψαν να ακουστεί η φωνή κάποιων από τους επικριτές του.

Η «εκδίκηση» του θριαμβευτή των τουρκικών εκλογών για όσα άκουσε κατά την προεκλογική περίοδο από τα εν λόγω κανάλια, ήρθε μέσω του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (RTÜK).

Στο στόχαστρο του τουρκικού ΕΣΡ, βρέθηκαν τα Tele 1, Fox, Halk και Flash Haber, εξαιτίας σχολίων που –όπως αναφέρεται– έκαναν κάποιοι από τους προσκεκλημένους τους την περίοδο των εκλογών.

Καταγγέλλοντας την επιβολή των προστίμων –το ακριβές ύψος των οποίων δεν διευκρινίστηκε– η τουρκική Ενωση Συντακτών έκανε λόγο για «ποινικοποίηση του δικαιώματος του κοινού στην ενημέρωση», ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης, Ναζμί Μπιλγκίν, μίλησε για «απαράδεκτη παραβίαση του δικαιώματος του κοινού να ενημερώνεται και να παίρνει αποφάσεις για τις εκλογές με βάση αυτή την ενημέρωση».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, γίνεται λόγος για «ανελέητη τιμωρία του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης» που «μεταμορφώνει τη [ρυθμιστική] Αρχή σε εργαλείο της κυβέρνησης για τη φίμωση της αντιπολίτευσης και όσων την επικρίνουν».

Με το «καλημέρα» της νέας θητείας του θριαμβευτή των εκλογών στη γείτονα, όλα δείχνουν ότι το Κράτος Δικαίου και η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης παραμένουν άγνωστες λέξεις για το καθεστώς Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...