205
Ο Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ | REUTERS/Toby Melville

Ο Ερντογάν λέει ότι δεν θα δεχθεί το Νομπέλ Ειρήνης (αν ποτέ τον βράβευαν)

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 11:39
Ο Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ
|REUTERS/Toby Melville

Ο Ερντογάν λέει ότι δεν θα δεχθεί το Νομπέλ Ειρήνης (αν ποτέ τον βράβευαν)

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 11:39

Δίπλα σε όλους όσοι πασχίζουν και το έχουν όνειρο ζωής να βραβευτούν με ένα Νομπέλ, υπάρχει και τουλάχιστον ένας άνθρωπος που δεν το θέλει. Και δεν είναι άλλος από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Την Τρίτη, σε ομιλία του επί παντός επιστητού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (εδώ γελάμε), ο «Σουλτάνος» είπε ότι δεν θα δεχτεί το Νομπέλ Ειρήνης – εννοείται αν ποτέ οι ιθύνοντες αποφάσιζαν να τον βραβεύσουν.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε, σύμφωνα με την Hurriyet, ότι η χώρα του δεν θα λάμβανε μέρος στην τελετή που έγινε την Τρίτη για την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας γιατί η βράβευση ενός «δολοφόνου» ισοδυναμεί με συμμετοχή στην καταπίεση.

Ο Ερντογάν αναφερόταν στον αυστριακό λογοτέχνη Πέτερ Χάντκε ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι αρνείται την γενοκτονία των μουσουλμάνων της Βοσνίας και ότι ήταν θαυμαστής του σέρβου ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Σχολίασε ακόμη ότι  τα Νομπέλ αυτοαναιρέθηκαν με την επιλογή του Χάντκε. «Αυτός ο θεσμός κάηκε, δεν θα δεχόμουν το Νομπέλ Ειρήνης», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχει τη θέση ενός εντελώς πολιτικού και ιδεολογικού θεσμού. Δεν έχει αξία για εμένα».

Κάλεσε δε και άλλες χώρες να μην συμμετάσχουν στην απονομή στον Πέτερ Χάντκε γιατίτο μόνο που κάνει η απονομή είναι να «ενθαρρύνει μόνο τους εχθρούς του Ισλάμ και της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...