Ο Ταγίπ Ερντογάν σηκώνει το δάχτυλο σε Ευρώπη, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο | ΑΚΡ/Τwitter
Επικαιρότητα

Ο Ερντογάν απειλεί (ξανά) την Ευρώπη: Λέτε για εισβολή; Θα σας πνίξουμε με 3,5 εκατ. πρόσφυγες

Ανοίγω τα σύνορα και σας στέλνω 3,5 εκατ. σύρους πρόσφυγες, αν επιμείνετε να περιγράφετε την επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία ως εισβολή, απείλησε ο τούρκος πρόεδρος ξεχειλίζοντας από περιφρόνηση για τους ευρωπαίους επικριτές του
Protagon Team

Με την «ειρηνευτική» -όπως διατείνεται- επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων στα εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας σε πλήρη εξέλιξη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγήκε να απειλήσει ξανά την Ευρώπη που τόλμησε να επικρίνει την τουρκική εισβολή.

Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση αποπειραθεί να περιγράψει την επιχείρησή μας ως εισβολή ή απόπειρα κατάληψης των συριακών εδαφών, τότε η δουλειά μας είναι εύκολη. Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα σας στείλουμε 3,5 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες, αναφώνησε ο τούρκος πρόεδρος, δείχνοντας με τον πλέο προκλητικό τρόπο την περιφρόνησή του για τις αντιδράσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και κρατών για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά των Κούρδων της Συρίας και τη νέα σφαγή αμάχων  που είναι σε εξέλιξη.

Οπως είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του, ΑΚΡ, από την έναρξη της επιχείρησης στην οποία συμμετέχουν 100.000 άνδρες (80.000 στρατιώτες του τουρκικού στρατού και 20.000 του συριακών δυνάμεων που μάχονται κατά του Ασαντ) «έχουν εξουδετερωθεί 109 τρομοκράτες».

Ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε επίσης τόσο στη Σαουδική Αραβία όσο και στην Αίγυπτο που επέκριναν την τουρκική εισβολή στη Συρία.

 «Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη; Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας!

»Ειδικά η Αίγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52% να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…», υποστήριξε μεταξύ άλλων.