284
Σκίτσο της Γκισλέιν Μάξγουελ από παλαιότερη εμφάνισή της σε αμερικανικό διακστήριο | REUTERS/Jane Rosenberg/File Photo

Ο Επσταϊν ηχογραφούσε τον Τραμπ και τον Κλίντον;

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 16:23
Σκίτσο της Γκισλέιν Μάξγουελ από παλαιότερη εμφάνισή της σε αμερικανικό διακστήριο
|REUTERS/Jane Rosenberg/File Photo

Ο Επσταϊν ηχογραφούσε τον Τραμπ και τον Κλίντον;

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 16:23

Μυστικές καταγραφές του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπιλ Κλίντον φέρεται να είχε στα χέρια του ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επσταϊν, ο οποίος κατηγορείτο για συμμετοχή σε κυκλώματα παιδεραστίας και (σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή) αυτοκτόνησε το 2019 μέσα στη φυλακή στη Νέα Υόρκη.

Αυτή την παραδοχή έκανε η Γκισλέιν Μάξγουελ, στενή φίλη του Επσταϊν,  όπως αναφέρει σε βιβλίο του ο δημοσιογράφος του CBS News  Αϊρα Ρόουζεν.

Η Μάξγουελ, κόρη του μεγιστάνα των ΜΜΕ, ήταν αυτή που προμήθευε τον Επσταϊν με νεαρά κορίτσια.

Ο Ρόουζεν φέρεται να παγίδευσε την Μάξγουελ να του παραδεχτεί πως ο Επσταϊν κατέγραφε τους διάσημους φίλους του. Στο παρελθόν είχαν γίνει αναφορές για τις συσκευές ηχογράφησης ή βιντεοσκόπησης που είχε εγκαταστήσει ο Επσταϊν στις πολυτελείς κατοικίες του, αλλά αυτό δεν είχε αποδειχθεί ποτέ, γράφει ο Telegraph.

Ο Ρόουζεν γράφει ότι μίλησε με την Μάξγουελ πριν από τις εκλογές του 2016. Την ρώτησε αν υπάρχουν τέτοιες καταγραφές και η βρετανίδα κοσμική τού απάντησε: «Είμαι κόρη μεγιστάνα του Τύπου, ξέρω πώς σκέφτεστε εσείς οι δημοσιογράφοι. Αν ασχοληθείς με τη μία μεριά, πρέπει να το κάνεις και με την άλλη.  Αν βρεις τις ταινίες με τον Τραμπ, πρέπει να το κάνεις και με τον Κλίντον».

Ο Τραμπ έχει πει το 2020 ότι είχε συναντήσει πολλές φορές τη Μάξγουελ, αλλά δεν είχε καλή σχέση με τον Επστάιν με τον οποίο είχαν τσακωθεί πριν από περίπου 15 χρόνια. Εκπρόσωπος του Κλίντον είχε δηλώσει ότι η φιλία του πρώην προέδρου τελείωσε με τον  Επστάιν πριν από την πρώτη καταδίκη του δισεκατομμυριούχου για σεξουαλικό αδίκημα που σχετίζεται με ανήλικους, το 2008.

Η Μάξγουελ κρατείται σε φυλακή στο Μανχάταν, χωρίς να έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση, εν αναμονή της δίκης της που θα γίνει τον Ιούλιο. Η 59χρονη κοσμική αρνείται κάθε ανάμειξη σε παράνομες ενέργειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...