286
O Ελον Μασκ μίλησε με χιούμορ για τη διαταραχή του και απέσπασε τα χειροκροτήματα του κοινού | Sutarday Night Live

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε το Saturday Night Live και αποκάλυψε ότι έχει σύνδρομο Ασπεργκερ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 14:16
O Ελον Μασκ μίλησε με χιούμορ για τη διαταραχή του και απέσπασε τα χειροκροτήματα του κοινού
|Sutarday Night Live

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε το Saturday Night Live και αποκάλυψε ότι έχει σύνδρομο Ασπεργκερ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 14:16

«Σήμερα γράφω ιστορία ως το πρώτο άτομο με Άσπεργκερ που παρουσιάζει το Saturday Night Live… Ή το πρώτο που το παραδέχεται». Με αυτήν τη φράση ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, αποκάλυψε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, ενώ παρουσίαζε τη διάσημη κωμική εκπομπή.

Ο 49χρονος πρωτοπόρος μεγιστάνας μίλησε πρώτη φορά για τη διαταραχή του, που εντάσσεται στο φάσμα του αυτισμού.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο (που πήρε την ονομασία του από τον αυστριακό παιδίατρο Χανς Άσπεργκερ) χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας ανέλαβε να παρουσιάσει την εκπομπή SNL ακολουθώντας το παράδειγμα εκατοντάδων διασημοτήτων που έχουν βρεθεί στη θέση του από το 1970, όταν αυτή έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο της.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει περισσότερους από 53 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, αστειεύτηκε επίσης για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει κριτική, ακόμη και νομικές απειλές, για τα tweets του στο παρελθόν.

«Κοιτάξτε, το ξέρω πως κάποιες φορές λέω ή ποστάρω αλλόκοτα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μου. Σε όποιον έχει θιγεί, θέλω μόνο να πω πως επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω κόσμο με πύραυλο στον Αρη. Πιστεύατε, δηλαδή, πως θα ήμουν ένας χαλαρός, νορμάλ τύπος;» αστειεύτηκε.

Εξήγησε μάλιστα ότι έχει μια δυσχέρεια να πείσει τους συνομιλητές του ότι εννοεί όσα λέει. «Μερικές φορές, αφού πω κάτι, πρέπει να επισημάνω ότι το εννοώ για να καταλάβει ο κόσμος ότι όντως το εννοώ» δήλωσε στην εισαγωγή του κατά την έναρξη της εκπομπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...