248
H φωτογραφία του Starship που έδωσε στην δημοσιότητα ο Ελον Μασκ | Twitter/ElonMusk

O Ελον Μασκ αποκάλυψε το σκάφος με το οποίο θα στείλει ανθρώπους στον Αρη

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2018, 22:56
H φωτογραφία του Starship που έδωσε στην δημοσιότητα ο Ελον Μασκ
|Twitter/ElonMusk

O Ελον Μασκ αποκάλυψε το σκάφος με το οποίο θα στείλει ανθρώπους στον Αρη

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2018, 22:56

Ο Ελον Μασκ δεν αφήνει καμία μέρα να πάει χαμένη όσον αφορά την έκθεση του στα media. Αποφάσισε να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων με τους χρήστες του Twitter και να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με τα σχέδια του για μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.

Ο Μασκ εδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του Starship, του διαστημοπλοίου που κατασκευάζει η εταιρεία του (Space X) για να μεταφέρει ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.

O Μασκ αποκάλυψε ότι το σκάφος θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά και ένα νέο είδος αλουμινίου που θα είναι πολύ πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο.

Σύμφωνα με τον Μασκ η εταιρεία του βρίσκεται στην τελική φάση κατασκευής του πρωτότυπου του σκάφους και αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό σε περίπου 3-4 μήνες θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές.

Οπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος Spacenews.com, αρχικά το σκάφος θα πετάξει σε ύψος 500 μέτρων και σε κάθε επόμενη πτήση το ύψος θα αυξάνεται με στόχο στην τελευταία πτήση της πρώτης φάσης των δοκιμών το Starship να πετάξει σε ύψος πέντε χλμ.


Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής αμερικανός επιχειρηματίας υποσχέθηκε ότι, αν οι δοκιμές εξελιχθούν ομαλά, αμέσως μετά θα παρουσιάσει επίσημα το όχημα και θα δημοσιοποιήσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Μασκ το Starship θα είναι σε θέση να μεταφέρει τουλάχιστον 100 ανθρώπους στον Αρη και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να συμμετάσχει στην πρώτη αποστολή ακόμη και αν δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στη Γη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...