266
Ο Σταρ το 1998, όταν ερευνούσε την εξωσυζυγική σχέση του Μπιλ Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι | Wikipedia

Ο εισαγγελέας που κυνήγησε την υπόθεση Λεβίνσκι μπήκε στην νομική ομάδα του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 21:10
Ο Σταρ το 1998, όταν ερευνούσε την εξωσυζυγική σχέση του Μπιλ Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι
|Wikipedia

Ο εισαγγελέας που κυνήγησε την υπόθεση Λεβίνσκι μπήκε στην νομική ομάδα του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 21:10

Ο γνωστός συνταγματολόγος Άλαν Ντέρσοβιτς θα μετέχει στην ομάδα των συνηγόρων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη δίκη του στη Γερουσία που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Στην ίδια ομάδα θα ενταχθεί και ο πρώην εισαγγελέας Κένεθ Σταρ, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1998, όταν ερευνούσε την εξωσυζυγική σχέση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με την ασκούμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι.

«Ο καθηγητής Ντέρσοβιτς θα παρουσιάσει τα συνταγματικά επιχειρήματα κατά της καθαίρεσης» του προέδρου, ανέφερε το γραφείο του σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων του προέδρου θα είναι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πατ Τσιπολόνε και ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο Τζέι Σέκουλοου.

Σύμφωνα με μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, άλλοι δύο δικηγόροι, οι Παμ Μπόντι και Ρόμπερτ Ρέι, θα ενταχθούν επίσης στην ομάδα αυτήν.

Ο Ρέι είχε διαδεχτεί τον Κένεθ Σταρ στην έρευνα κατά του Κλίντον.

Η δίκη ξεκίνησε επισήμως την Πέμπτη, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και ορκωμοσία των κατηγόρων, όμως η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει ουσιαστικά την Τρίτη, με τις εναρκτήριες δηλώσεις των δύο πλευρών.

Η Γερουσία αναμένεται ότι θα απαλλάξει τον Τραμπ από τις κατηγορίες, καθώς κανείς από τους 53 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές δεν έχει ταχθεί υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου.

Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων του Σώματος.

Πλην του Σταρ, και ο Ντέρσοβιτς είναι γνωστός στους νομικούς κύκλους των ΗΠΑ: Είναι καθηγητής στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και μετείχε στην αποκαλούμενη «Dream Team» των δικηγόρων που, το 1995, πέτυχαν την απαλλαγή του Όου Τζέι Σίμπσον ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του και ενός φίλου της.