344
Οι εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο | .

Ο εφιάλτης του Συκουρίου επιστρέφει – Μυστήριο με την εξαφάνιση αντιαρματικών στη Λέρο

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:43
Οι εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο
|.

Ο εφιάλτης του Συκουρίου επιστρέφει – Μυστήριο με την εξαφάνιση αντιαρματικών στη Λέρο

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2019, 15:43

Δεν είναι σύνηθες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής να αποβιβάζεται σε ένα ακριτικό νησί. Αλλά ούτε σύνηθες να εξαφανίζονται αντιαρματικά, χειροβομβίδες και άλλος βαρύς οπλισμός από μια μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απώλεια στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και το γεγονός ότι έσπευσε η Αντιτρομοκρατική στο νησί δείχνει ότι ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φοβούνται ότι το συμβάν μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση –μια εφιαλτική αντήχηση της περίπτωσης του Συκουρίου (17Ν) στη Λάρισα είναι στο μυαλό όλων, ασχέτως αν δεν τη διατυπώνουν.

Η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε τη Δευτέρα την ώρα της καταμέτρησης κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φιτίλι και μερικές δεκάδες σφαίρες. Στην ίδια αποθήκη φυλάσσονταν και πολεμικά τυφέκια τα οποία βρίσκονταν στη θέση τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην αποθήκη που είναι σφραγισμένη. Η αποθήκη παρακολουθείται και από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Η απώλεια του υλικού μπορεί να έγινε πριν από μήνες καθώς ο τελευταίος έλεγχος στην αποθήκη έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Απώλεια οπλισμού από τη συγκεκριμένη μονάδα έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν.

Η υπόθεση θυμίζει παλαιότερα περιστατικά κλοπών από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή του 1989 από το Συκούριο στη Λάρισα η οποία έγινε από την 17 Νοέμβρη. Οι ρουκέτες που εκλάπησαν από μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις όπως, μεταξύ άλλων, κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, του Ιωάννη Παλαιοκρασά (όπου σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν) και κατά του Mega.

Το 2002 έλαβε χώρα άλλη μία σοβαρή απώλεια υλικού από στρατόπεδο στην Κω.

Σε αυτό το πλαίσιο μεταβαίνει στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια του υλικού. Παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτό που ανησυχεί τους αξιωματικούς του ΠΝ είναι ότι το βαρύ υλικό που χάθηκε δεν είναι εκπαιδευτικό, αλλά υλικό που θα χρησιμοποιήσουν -αν παραστεί πραγματική ανάγκη- οι ειδικές δυνάμεις για τις οποίες προορίζεται.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...