340
Ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να κλειστεί ξανά στην Ντάουνινγκ Στριτ και να διοικεί το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τηλεδιασκέψεων | REUTERS/Simon Dawson

Ο εφιάλτης του κορονοϊού επέστρεψε για τον Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 09:36
Ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να κλειστεί ξανά στην Ντάουνινγκ Στριτ και να διοικεί το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τηλεδιασκέψεων
|REUTERS/Simon Dawson

Ο εφιάλτης του κορονοϊού επέστρεψε για τον Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 09:36

Ο Μπόρις Τζόνσον είδε ξανά τον κορονοϊό να του χτυπάει την πόρτα. Οχι με τον τρόπο που τη χτύπησε την περασμένη άνοιξη και τον έστειλε στην Εντατική του Νοσοκομείου «Σεντ Τόμας», αλλά και πάλι ο εφιάλτης επέστρεψε. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τέθηκε σε καραντίνα, καθώς ήρθε σε επαφή με βουλευτή ο οποίος βγήκε θετικός σε τεστ για κορονοϊό, σε μια εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η πανδημία της Covid-19 συνεχίζει να στοιχειώνει την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Τζόνσον βέβαια είπε ότι αισθάνεται «καλύτερα από ποτέ» και ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής του απομόνωσης, αλλά η χώρα του θρηνεί πια περισσότερους από 50.000 νεκρούς από τον κορονοϊό και βυθίζεται σε μια τρομακτική ύφεση λόγω του αναγκαστικού lockdown.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Τζόνσον είχε συνάντηση 35 λεπτών με ομάδα βουλευτών των Συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένου και του Λι Αντερσον, ο οποίος λίγο αργότερα διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

Το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα, ωστόσο σε ανάρτησή του στο Twitter εξήγησε πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα και θα συνεχίσει να εργάζεται, από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Σήμερα ειδοποιήθηκα από την επιτροπή του Εθνικού Συστήματος Υγείας ότι πρέπει να απομονωθώ, καθώς ήρθα σε επαφή με κάποιον που έδειξε θετικός στον COVID-19. Δεν έχω συμπτώματα, αλλά ακολουθώ τους κανόνες και θα δουλέψω από το Νο 10 καθώς θα συνεχίζω να ηγούμαι της προσπάθειας της κυβέρνησης κατά της πανδημίας», ανέφερε στην ανάρτησή του, εμφανιζόμενος ξανά στον βρετανικό λαό με casual ντύσιμο, επιμελώς ατημέλητος.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Μπόρις Τζόνσον είχε νοσήσει βαριά από τον φονικό ιό και χρειάστηκε νοσηλεία στην Εντατική.

Ηταν, τότε, ο πρώτος ηγέτης χώρας που μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Και τότε η περιπέτειά του είχε περιγραφεί ως μια τραγική ειρωνεία, καθώς ο Τζόνσον κατά το πρώτο κύμα πανδημίας ανήκε σε εκείνους που υποτιμούσαν τη σοβαρότητα της νόσου, καθυστερώντας υπερβολικά τη λήψη μέτρων για την αναχαίτιση διασποράς του ιού. Τώρα έχει μάθει: κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, έχει λάβει αυστηρά μέτρα, ακολουθώντας την πολιτική των περισσότερων χωρών της Ευρώπης με επιβολή αυστηρών μέτρων και lockdown.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...