210
Ο Ματίας Μόρλα πριν από 15 ημέρες, όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους για την επέμβαση του Μαραντόνα | REUTERS/Agustin Marcarian

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα ζήτησε έρευνα για ιατρική αμέλεια

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 17:53
Ο Ματίας Μόρλα πριν από 15 ημέρες, όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους για την επέμβαση του Μαραντόνα
|REUTERS/Agustin Marcarian

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα ζήτησε έρευνα για ιατρική αμέλεια

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 17:53

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο δικηγόρος του Αργεντινού, Ματίας Μόρλα, ζήτησε την ενδελεχή διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τη μη παρουσία ιατρικού προσωπικού στο προσκέφαλο του πελάτη του.

Θυμίζουμε ότι η κατάσταση της υγείας του Μαραντόνα δεν ήταν καλή, καθώς πριν από περίπου 20 ημέρες, είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο εγκέφαλο για αφαίρεση αιματώματος.

Ο στενός φίλος και δικηγόρος του Μαραντόνα τα τελευταία χρόνια ήταν αυτός που επιβεβαίωσε την Τετάρτη τον θάνατο του σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακεραύνωνε τις υγειονομικές Αρχές της χώρας για τη μη παρουσία «επί 12 ολόκληρες ώρες» στην οικία του Μαραντόνα, αλλά και την καθυστέρηση της έλευσης ασθενοφόρου για περισσότερο από 30 λεπτά, κατά τον ίδιο.

Ο Μαραντόνα φέρεται να υπέκυψε πολύ γρήγορα στην καρδιακή ανεπάρκεια που του προκάλεσε η ανακοπή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέληξε εντός 15 λεπτών και τα εννέα ασθενοφόρα καθυστέρησαν υπερβολικά και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, κατά τον δικηγόρο.

Ο Μόρλα κατηγόρησε τις υγειονομικές Αρχές για «εγκληματική ηλιθιότητα» και ζήτησε δικαστική έρευνα εις βάθος για την απουσία γιατρών και ασθενοφόρου όταν ο «Ντιεγκίτο» τους είχε απόλυτη ανάγκη.

Οι τοπικές δικαστικές Αρχές έχουν ήδη διατάξει έρευνα και νεκροψία, πράγμα που πάντως αποτελεί πάγια διαδικασία όταν κάποιος πεθάνει εκτός νοσοκομείου στην Αργεντινή χωρίς την παρουσία ιατρού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...