216
O διευθυντής των Financial Times Λάιοελ Μπάρμπερ | REUTERS

Ο διευθυντής των FT χαλάει το «πάρτι» του Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος της

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 11:47
O διευθυντής των Financial Times Λάιοελ Μπάρμπερ
|REUTERS

Ο διευθυντής των FT χαλάει το «πάρτι» του Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος της

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 11:47

Με μπαράζ δηλώσεων, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών έσπευσαν να συγχαρούν την κυβέρνηση Τσίπρα για την «ηρωική έξοδο» από το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλλάδας. Ανάμεσά τους ξεχώρισε το συγχαρητήριο tweet από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τασκ που «ανέβηκε» και στα ελληνικά.

Ο κ. Τασκ εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού αλλα και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και με ένα «ΥOU DID IT!» έδωσε πανηγυρικό τόνο στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Ο διευθυντής των Financial Times, Λάιονελ Μπάρμπερ, ωστόσο, θέλησε να «προσγειώσει» στην πραγματικότητα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χαλώντας του τη γιορτή.

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. (Η έξοδος) είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Ελληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Ετσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο αντιδημοφιλής».

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. (Η έξοδος) είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών», του απάντησε και εκπέμποντας τον πάγιο βρετανικό σκεπτικισμό για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, πρόσθεσε: «Οι Ελληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Ετσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο αντιδημοφιλής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...