383
Φωτογραφία από την εκπομπή «Εφιάλτης στην Κουζίνα» με τον σεφ Εκτορα Μποτρίνι | ANT1

Ο Μποτρίνι απαντά στην καταγγελία του 19χρονου: όταν είμαι εγώ στην κουζίνα, είναι όλοι Παναγίες

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 12:21
Φωτογραφία από την εκπομπή «Εφιάλτης στην Κουζίνα» με τον σεφ Εκτορα Μποτρίνι
|ANT1

Ο Μποτρίνι απαντά στην καταγγελία του 19χρονου: όταν είμαι εγώ στην κουζίνα, είναι όλοι Παναγίες

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 12:21

Οσο ο ίδιος βρίσκεται στην κουζίνα δεν παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό απάντησε ο Εκτορας Μποτρίνι στην καταγγελία που έγινε αρχικά από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας και έπειτα και από το ίδιο το φερόμενο θύμα για τα όσα συμβαίνουν στο εστιατόριό του στην Κέρκυρα, το περίφημο «Etrusco». Οι καταγγελίες αφορούν 19χρονο, μαθητευόμενο στο εστιατόριο, ο οποίος σύμφωνα με τα καταγγελόμενα υπέστη βασανιστήρια προκειμένου να… μάθει να μαγειρεύει!

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε τη Δευτέρα, ο υπεύθυνος κουζίνας του «Etrusco» ασκούσε συστηματικά κατά του 19χρονου σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Οπως ανέφερε ο 19χρονος στην καταγγελία που έγινε στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια, τού προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι. Διευκρινίζεται ότι ο μαθητευόμενος είχε επισκεφτεί ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς του.

«Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα», είπε για τον υπεύθυνο της κουζίνας.

«Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού» κατέληξε ο 19χρονος.

Μποτρίνι: στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου εστιατορίου «Etrusco» είπε: «Εχω ακούσει την καταγγελία και τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ στην κουζίνα, είναι όλοι Παναγίες». Σε άλλη του αναφορά πάντως, ο κ. Μποτρίνι, γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, είπε πως «όποιος δεν είναι ευχαριστημένος, μπορεί να φύγει άμεσα».

Ο εκπαιδευόμενος μάγειρας ισχυρίστηκε πώς εξαιτίας της καταγγελλόμενης συμπεριφοράς αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προσθέτοντας ότι αναγκαζόταν να εργάζεται ακόμα και 13 ώρες την ημέρα, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και άλλοι νεαροί μάγειρες που δεν μιλούν, επειδή φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 19χρονου Στέφανος Νικόπουλος, τόνισε ότι  «υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...