253
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σε επίσκεψή του, την Παρασκευή, στο Πίτερχεντ | Reuters

Ο Μπόρις «στα σκοινιά»: Η Βουλή των Λόρδων ψήφισε παράταση του Brexit

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 19:39
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σε επίσκεψή του, την Παρασκευή, στο Πίτερχεντ
|Reuters

Ο Μπόρις «στα σκοινιά»: Η Βουλή των Λόρδων ψήφισε παράταση του Brexit

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 19:39

Στα «σκοινιά» είναι πλέον στριμωγμένος ο Μπόρις Τζόνσον: μετά τις απανωτές ήττες και το μεγάλο κύμα «ανταρτών» που έπληξε την ισχύ του στο κόμμα των Συντηρητικών, έφαγε ένα νέο… «χαστούκι» καθώς η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το απόγευμα της Παρασκευής τη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει την εφαρμογή του άτακτου Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

H ρύθμιση ζητά από τον Τζόνσον να παρατείνει κατά τρεις μήνες την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, εάν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία για το Brexit.

Το νομοσχέδιο θα επιστραφεί στη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Δευτέρα θα εγκριθεί οριστικά από το σώμα της Βουλής, ενώ αναμένεται ότι θα υπογραφεί, την ίδια ημέρα, από τη βασίλισσα Ελισάβετ και θα καταστεί αυτομάτως νόμος.

Ο Τζόνσον καλείται, μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη, να ορίσει νέα ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ωστόσο θα έρθει αντιμέτωπος με τον χαρακτηρισμό… «κωλοτούμπας» αν το πράξει, καθώς πριν από λίγες ώρες δήλωσε με το γνωστό αντισυμβατικό και ολίγον μακάβριο ύφος του πως «καλύτερα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι, παρά να αναβάλω την ημερομηνία του Brexit».

Ο Τζόνσον επιμένει σε πρόωρες εκλογές

Και όλα αυτά ενώ η αντιπολίτευση έχει ήδη καταψηφίσει την πρόταση του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του αρχηγού των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ανέφερε πως «προσπαθεί να κάνει το αδύνατο», δηλαδή να εμποδίσει τις εκλογές, για τις οποίες ο Τζόνσον επέμεινε πως θέλει να γίνουν στις 15 Οκτωβρίου και θα θέσει εκ νέου το θέμα στη Βουλή των Κοινοτήτων την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...