198
Μπολσονάρο εναντίον Γκρέτα: η μάχη ίσως έχει αρκετά επεισόδια ακόμη | Reuters

Ο Μπολσονάρο είπε την Γκρέτα «παλιόπαιδο» και εκείνη του απάντησε… πλαγίως

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 21:11
Μπολσονάρο εναντίον Γκρέτα: η μάχη ίσως έχει αρκετά επεισόδια ακόμη
|Reuters

Ο Μπολσονάρο είπε την Γκρέτα «παλιόπαιδο» και εκείνη του απάντησε… πλαγίως

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 21:11

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε στο επίκεντρο δηλώσεων και του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος τη χαρακτήρισε «παλιόπαιδο»!

Συγκεκριμένα, ο βραζιλιάνος πρόεδρος αποκάλεσε την Τούνμπεργκ «pirralha» (πιράλια), που είναι η πορτογαλική λέξη για το «παλιόπαιδο», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις ανησυχίες που είχε εκφράσει η 16χρονη Σουηδή για τις δολοφονίες αυτοχθόνων, οι οποίοι μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος στο δάσος του Αμαζονίου.

Η Τούνμπεργκ είχε γράψει στο Twitter: «Αυτόχθονες δολοφονούνται κυριολεκτικά επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το δάσος από την παράνομη αποψίλωση. Ξανά και ξανά. Είναι ντροπιαστικό ότι ο κόσμος παραμένει σιωπηλός για αυτό».

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Μπολσονάρο ανέφερε: «Η Γκρέτα είπε ότι οι Ινδιάνοι πέθαναν υπερασπιζόμενοι τον Αμαζόνιο. Είναι εκπληκτικό το πόσο χώρο διαθέτει ο διεθνής Τύπος γι’ αυτό το παλιόπαιδο».

Φυσικά, ο χαρακτηρισμός του ακροδεξιού προέδρου δεν πέρασε απαρατήρητος από την Τούνμπεργκ, που επέλεξε να του ανταπαντήσει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το είχε κάνει και στον Ντόναλντ Τραμπ.

Τότε, η ακτιβίστρια είχε γράψει στην ταυτότητα του προφίλ της στο Twitter τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος (a very happy young girl), ενώ τώρα αρκέστηκε να αναρτήσει τη λέξη «pirralha».