199
Η Τζάνετ Γέλεν ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Federal Reserve Bank (Tράπεζα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων) | REUTERS/Christopher Aluka Berry/File Photo

Ο Μπάιντεν αναθέτει το υπουργείο Οικονομικών στην Τζάνετ Γέλεν

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 07:31
Η Τζάνετ Γέλεν ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Federal Reserve Bank (Tράπεζα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων)
|REUTERS/Christopher Aluka Berry/File Photo

Ο Μπάιντεν αναθέτει το υπουργείο Οικονομικών στην Τζάνετ Γέλεν

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 07:31

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών στην Τζάνετ Γέλεν, την πρώην επικεφαλής της FED, της ομοσπονδιακής τράπεζας, γράφει η Wall Street Journal.

Η Γέλεν ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Fed και θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όταν εγκριθεί από τη Γερουσία ο διορισμός της.

Η κατάσταση που κληρονομεί από τον Στίβεν Μνούτσιν είναι μια από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών.

Η κρίση του κορονοϊού έστειλε εκατομμύρια Αμερικανούς στην ανεργία, ανεβάζοντας τα ποσοστά της σε πρωτοφανή επίπεδα. Αν και οι δείκτες έχουν έκτοτε βελτιωθεί, η ανάκαμψη είναι αργή όσο επιμένει ο ιός. Εν τω μεταξύ, το απερχόμενο Κογκρέσο δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να συμφωνήσει σε μια φόρμουλα για τη διάθεση ενός τεράστιου πακέτου βοήθειας προς τους πληττόμενους, ενώ το χρέος φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ο Τραμπ ήταν αυτός που, μετά την εκλογή του, δεν είχε εγκρίνει μια δεύτερη θητεία στη Fed για τη Γέλεν, κατηγορώντας την ότι κρατά τα επιτόκια χαμηλά για να ενισχύσει την κληρονομιά του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Γέλεν είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκελεϊ, ενώ έχει διδάξει στο Χάρβαρντ και το LSE. Σύζυγός της είναι ο βραβευμένος με Νομπέλ οικονομολόγος Τζορτζ Ακερλοφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...