268
O Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν σε προεκλογική ομιλία στην Πενσιλβάνια, πολιτεία-κλειδί για τη νίκη | REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Μπάιντεν κατηγορεί τον Τραμπ ότι έχει «παραδοθεί» στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 11:35
O Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν σε προεκλογική ομιλία στην Πενσιλβάνια, πολιτεία-κλειδί για τη νίκη
|REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Μπάιντεν κατηγορεί τον Τραμπ ότι έχει «παραδοθεί» στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 11:35

O Μαρκ Μίντοους, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, έκανε μια δήλωση που θα μπορούσε να είναι και η δήλωση της χρονιάς για τις αμερικανικές εκλογές: η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού, είπε.

Ουσιαστικά, ο Μίντοους αποκάλυψε τη… στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι σε μια επιδημία που έχει σκοτώσει ως τώρα σχεδόν 225.000 Αμερικανούς. Η στρατηγική είναι να μην κάνει τίποτα, ελπίζοντας ότι η προστασία της οικονομίας έναντι της δημόσιας υγείας θα του χαρίσει τη νίκη στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Κυνικό, τρομακτικό, αλλά αυτός είναι ο Τραμπ, αυτή είναι και η αμερικανική πολιτική.

«Να τι θα κάνουμε. Δεν θα θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία, θα ελέγξουμε ότι μπορούμε να έχουμε εμβόλια», δήλωσε συγκεκριμένα στο CNN ο Μίντοους, ο προσωπάρχης του Τραμπ.

 

Και καθώς αυτές οι εκλογές εξελίσσονται σε μια μάχη ανάμεσα στην Αμερική που αναγνωρίζει τον κορονοϊό ως επικίνδυνο και την Αμερική που το αρνείται, η δήλωση του Μίντοους έδωσε στον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν την ευκαιρία να αντεπιτεθεί, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι έχει παραδοθεί στην πανδημία της Covid-19.

«Δεν ήταν ένα λάθος του Μίντοους», απάντησε ο Τζο Μπάιντεν, σε δελτίο Τύπου. «Ηταν μια ειλικρινής διαπίστωση της στρατηγικής του προέδρου Τραμπ μετά την έναρξη της κρίσης: να σηκώσουν τη λευκή σημαία της ήττας και να ελπίζουν ότι εάν αδιαφορήσουμε, ο ιός θα φύγει. Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί», συμπλήρωσε.

«Δεν αποτελεί δυστυχώς έκπληξη ότι ο ιός συνεχίζει ανελέητος την πορεία του, ανεξέλεγκτα στη χώρα, ακόμα και στον ίδιο τον Λευκό Οίκο», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν κι ενώ ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου και τουλάχιστον δύο άνθρωποι της ομάδας του διαγνώστηκαν το Σαββατοκύριακο θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...