196
/ | φωτ. αρχείου

Ο αστυνομικός με το βαρύ χέρι στο Μενίδι είχε πάει στο δικαστήριο για ξυλοδαρμό ζευγαριού

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 12:44
/
|φωτ. αρχείου

Ο αστυνομικός με το βαρύ χέρι στο Μενίδι είχε πάει στο δικαστήριο για ξυλοδαρμό ζευγαριού

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 12:44

Ηταν «γνωστός στις αρχές». Είναι η φράση που χρησιμοποιείται συνήθως σε περιπτώσεις συλλήψεων σεσημασμένων κακοποιών. Το ίδιο όμως φαίνεται να ισχύει και για τον 30χρονο αστυνομικό της ΔΙΑΣ που «συνελήφθη» σε βίντεο να χτυπά στο πρόσωπο τον 11χρονο στο Μενίδι.

Οπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος αστυνομικός, που με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ετέθη σε διαθεσιμότητα εξαιτίας του επεισοδίου με τον 11χρονο (μαζί του και οι τρεις συνάδελφοί του που κοιτούσαν άπραγοι), είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχο περιστατικό, που μάλιστα έφθασε μέχρι τα δικαστήρια.

Ηταν Ιούλιος του 2016 όταν οδηγός ΙΧ –που προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήμα για έλεγχο που του είχε γίνει– ακινητοποίησε το όχημα του και θέλησε να δικαιολογηθεί στον συγκεκριμένο αστυνομικό επειδή δεν αντιλήφθηκε το σήμα.  Εκείνος τότε φέρεται να τον γρονθοκόπησε με μανία.

Το περιστατικό όμως είχε και συνέχεια, καθώς ο αστυνομικός είχε την ίδια αντίδραση και έναντι της  22χρονης συνοδηγού που βγήκε να διαμαρτυρηθεί για τον ξυλοδαρμό του συντρόφου της.

Το ζευγάρι των ομογενών από το Καζακστάν υπέβαλε μήνυση για τη συμπεριφορά του αστυνομικού, με την υπόθεση να φθάνει στις δικαστικές αίθουσες, όπου τελικά και έπειτα από αρκετές αναβολές, ο 30χρονος αθωώθηκε, παραμένοντας επικεφαλή της Ομάδας ΔΙΑΣ στην (ίδια) περιοχή ευθύνης του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...