156
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές | George Vitsaras / SOOC

Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει για την άδεια του Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 09:21
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές
|George Vitsaras / SOOC

Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει για την άδεια του Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 09:21

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έρχεται προς συζήτηση σήμερα Τρίτη η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου για τη μη χορήγηση άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αν γίνει δεκτή η αναίρεση, το αίτημα για άδεια του Κουφοντίνα θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο Βόλου με άλλη σύνθεση.

Η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα ενώ επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από το 1993 ως το 2011. Επιπλέον υποστηρίζει ότι και οι πολυισοβίτες έχουν δικαίωμα σε άδεια.

Η απόφαση θα ληφθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, αργά το βράδυ, η κυρία Δημητρίου είχε ζητήσει την αναίρεση της απόφασης του συμβουλίου στο Βόλο, μια απόφαση που είχε προκαλέσει ερωτήματα αλλά και πολιτικές διαμαρτυρίες.

Ο δε Κουφοντίνας νοσηλεύεται στην εντατική λόγω της απεργίας πείνας την οποία άρχισε μετά την πρώτη αρνητική απόφαση για άλλη μία άδεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...