212
Λουόμενοι σε παραλία του Σίντνεϊ στην Αυστραλία | REUTERS/Loren Elliott/File Photo

Ο Απρίλιος ήταν ένας από τους θερμότερους όλων των εποχών

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 15:15
Λουόμενοι σε παραλία του Σίντνεϊ στην Αυστραλία
|REUTERS/Loren Elliott/File Photo

Ο Απρίλιος ήταν ένας από τους θερμότερους όλων των εποχών

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 15:15

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον Απρίλιο στον κόσμο ήταν σχεδόν ίσες με εκείνες του Απριλίου 2016, του πιο ζεστού που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή.

Η διαφορά είναι πραγματικά ασήμαντη: είναι κατά μόλις 0,01 βαθμό Κελσίου χαμηλότερες φέτος σε σχέση με το 2016.

Ο Απρίλιος του 2020 ξεπέρασε αντίθετα κατά 0,08 βαθμούς Κελσίου τον τρίτο πιο ζεστό Απρίλιο, τον Απρίλιο του 2019, και κατά 0,70 βαθμούς Κελσίου τη μέση θερμοκρασία που έχει καταγραφεί κατά τον μήνα αυτόν από το 1981 ως το 2010.

Οι θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τις μέσες της περιόδου 1981-2010 καταγράφηκαν στις ευρασιατικές περιοχές, κυρίως στη Σιβηρία, καθώς επίσης στη Γροιλανδία, τον Αρκτικό ωκεανό, την Ανταρκτική και τις ακτές της Αλάσκας.

Επίσης ξεπέρασαν κατά πολύ τον μέσο όρο στο Μεξικό, στη δυτική Αυστραλία και σε τμήματα της κεντρικής και της δυτικής Αφρικής.

Στην Ευρώπη, οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν σαφώς τη μέση τιμή στο δυτικό τμήμα της ηπείρου, όμως παρέμειναν κάτω από τη μέση στο βορειοανατολικό τμήμα της, όπως και στον κεντρικό Καναδά και σε τμήματα της νότιας και της νοτιοανατολικής Ασίας.

Έπειτα από μια δεκαετία με μέση θερμοκρασία ρεκόρ, η οποία έληξε με το 2019 που ήταν η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, η δεκαετία που άρχισε το 2020 άρχισε με την ίδια τάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News